Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
krzysiekage [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 21 Wrz 2010 09:38 [n73] 3 pytania początkującego   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeśli temat nie odpowiedni proszę przymknąć na to oko ale nie wiedziałem jak to wszystko sformułować;d
Po pierwsze chce się spytać o to czy jak bateria mi padła(oryginalna od zakupu telefonu była w ni przez rok ale chyba to jej limit i tel sam się wyłącza podczas wstrząsów, puknięć w telefon lub małego nacisku na klapkę a bateria jest pełna i jest tak od jakiś dwóch miesięcy) i tak jest tylko na tej baterii na drugiej którą dokupiłem jest wszystko poprawnie...więc czy można coś z tej baterii jeszcze zrobić żeby telefon mógł na niej funkcjonować poprawnie??

Drugie pytanie pewnie będzie banalne dla znawców;p
Jak przenieść foldery z menu głównego do innego folderu??(próbowałem z x-plore ale jestem w tym szary)

I ostatnie pytanie dotyczy trybu 'offline' który pojawił się zamiast nazwy operatora a gdy uruchomiłem ponownie tel. pojawiło się pytanie;' czy chcesz używać tryb offline??'(lub coś w tym stylu) wybrałem NIE i jest wszystko po staremu ale nie wiem o co chodzi z tym;p mógłby ktoś wytłumaczyć?

Zmieniłem nazwę tematu na taką, która więcej mówi//Jackson
Jack [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 21 Wrz 2010 10:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
1. Może by ją docisnąć jakimś papierkiem?
2. Folderu używając podstawowych opcji niestety nie przeniesiesz. Teraz napisze krótką instrukcję jak to zrobić kod emotikony: :)
> wejdz w menu i folder który chcesz przenieś ustaw na pierwszym miejscu w menu [lewy górny róg]
> następnie najedŹ na aplikację która pierwotnie możesz przenieść do wybranego folderu np galeria i daj opcję pozostawiając tak.
> następnie naciśnij klawisz włączania i wybierz profil offline. Pozostaną wtedy opcję a wśród nich opcja przenoszenia do folderu.
> wybieramy i ją i wyznaczany folder do którego chcemy przemiesz nasz folderu kod emotikony: :)

3. Profil offline to nic innego jak odłączenie się od sieci. Bardzo przydatny gdy nie mamy karty sim

krzysiekage [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 21 Wrz 2010 10:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki wszystko jasne poza;
Jackson napisał/a:

• > następnie najedŹ na aplikację która pierwotnie możesz przenieść do wybranego folderu np galeria i daj opcję pozostawiając tak.

I bateria dobrze łączy bo próbowałem tak samo pod ładowarką i było wszystko gites...wydaje mi się że to nie wina tego że bateria nie łączy odpowiednio tylko dlatego że ok roku była w telefonie(telefon miała moja młodsza siostra(12lat) która napisała kilka smsów na dzień i tel leżał bezczynnie a ładowany był co 5-7 dni więc bateria nie była obciążona)...A numeru z papierkiem próbowałem już nawet inne przedmioty tam wkładałem żeby bateria była stabilna i nic;/

A do zmiany tematu nic nie mam dobrze zrobiłeś:D
Jack [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 21 Wrz 2010 10:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Co do pierwszego to najedź na galerię i wybierz opcje. Jeżeli czegoś nie wiesz wbijaj na PW. Co do baterii to wymień ją bo domowego sposobu na naprawienie raczej nie ma

Autor postu otrzymał pochwałę.
ziomek [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 21 Wrz 2010 10:57   Postaw piwo autorowi tego posta

jeśli masz zhackowany telefon to możesz też użyć patcha "pokaż ukryte opcje w menu" i będziesz miał przenieś w opcjach .

krzysiekage [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 21 Wrz 2010 11:04   Postaw piwo autorowi tego posta

dzięki ziomku ale udało się zrobić w sposób przedstawiony przez Jacksona;p
Tylko że folder do którego przenosiłem inne foldery(jego nazwa to folder) przeniosłem do folderu 'foldery' i muszę wszystko robić od nowa i trochę uważać bardziej:D
Jack [n73] 3 pytania początkującego Napisany: 22 Wrz 2010 06:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Narazie zamykam. Jak Będziesz miał jeszcze jakieś pytanie to pisz na pw lub zgłoś temat z prośbą o otworzenie tematu.