| Autor |
Wiadomość |
| mast210 |
Napisany: 28 Paź 2009 09:44 N73- Java zamula? |
|
|
Witam, mam problem z moim telefonem (N73), nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale gry java bardzo mi zamulaja, np. taki gravity defied chodzi duzo wolniej niz np. na jakim kolwiek SE bez symbiana, np. gra gravity defied mi strasznie zamula a innym chodzi bardzo dobrze, jest moze jakis emulator java? (lol), albo jakis programik, ktory by poprawil dzialanie tych gier? |
|
|
| chucky |
Napisany: 29 Paź 2009 10:47 |
|
|
mast210, na każdym symbianie tak jest ponieważ gry na symbianie są emulowane dlatego mulą i nic nie poradzisz na to
Napisany: 29 Paź 2009 06:05 |
|
|
ja tak nie mam mam nokie n95 i mi nic nie zamula ani w javie ani w sis i sisx może masz włączone jakieś aplikacje ukryte albo masz starego softa w telu może to dlatego .
Napisany: 29 Paź 2009 06:14 |
|
|
ziomekthebest, nie porównuj n95 do n73 bo dzieli je epoka, poza tym n73 do najszybszych nie nalezy
Napisany: 29 Paź 2009 06:32 |
|
|
ostatnio fon byl na gwarancji, zmienili mi softa na nowszy i cielo tak samo ukrytych aplikacji raczej nie mam |
| |
| ziomek |
Napisany: 29 Paź 2009 06:39 |
|
|
tak wiem że to inna epoka ale to tylko ogólne porównanie systemu bo ty mowisz że każdy symbian się tnie a to nie do końca prawda ,
Napisany: 29 Paź 2009 07:15 |
|
|
ziomekthebest, ja nie mówię że symbian się tnie tylko gry java uruchomione na symbianie się tną poza tym nie mów mi że u ciebie kiedyś jakaś gra się nie muliła skoro nawet na n82 się to zdarza.
Napisany: 30 Paź 2009 01:05 |
|
|
odkąd mam ten telefon tylko 2 gry się muliły o ile pamiętam ale to nie znaczy że każda gra .
Napisany: 30 Paź 2009 02:13 |
|
|
ziomekthebest, oj ziomek ziomek czy ja powiedziałem że każda??? N95 ma procek 332MHz i 64 mb ramu z czego dostępne ok. 30-32mb , N73 ma 220MHz , 64mb ram z czego dostępne ok. 20mb widać różnicę w działaniu gołym okiem, bo w n95 wszystko nadrabia procesor i akcelerator grafiki. mast210, zrób Hard Format i zainstaluj jakąś grę, sprawdź czy dalej się muli, no i wyłącz Lifebloga bo może tez powodować zwolnieniem w szybkości telefonu.