Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
master228 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 06:45 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury.   Postaw piwo autorowi tego posta

Siemka.Otóż mam następujący problem z moja n73, problem pojawił się dzisiaj w trakcie gry, tym problemem jest miganie podświetlenia klawiatury, miga ona lub wcale się nie swieci, albo świeci zależy.
Niedawno wymieniałem joya wraz z płytką klawy na nową więc zastanawiam się co może być tego przyczyna.
A wy co o tym myślicie ?

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Zapoznaj się z tym punktem zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson
Laki1231 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 06:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Tak jest to wina klawiatury zdecydowanie;) Lub została tasiemka nie do końca wpięta, rozłóż tel i złóż i zobacz jeśli będzie problem się pojawił niech Ci płytkę wymienią.

master228 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 07:53   Postaw piwo autorowi tego posta

rozłożyłem telefon i okazuje sie ze swieci ale ledwo ledwo ze tego nie widać przez klawiature.
a czy jest mozliwosc że to wina złącz na płycie gł.
Laki1231 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 07:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Raczej nie, raczej płyta klawiatury chyba, że była to nie umiejętna wymiana a nie delikatna. Proponuje podpiąć starą, i sprawdzić jak świeci;)

drago_o [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 07:59   Postaw piwo autorowi tego posta

To wszystko zależy od powodu nie świecenia... jeśli tak jak ko0lega wcześniej napisał jest to taśemka to nie da rady na stałe bo raz zadziała raz nie... sprawdź czy ma znaczenia jak nią poruszasz/pomachasz czy będzie raz świecić raz nie... jeśli tak to wina fizyczna i musiałbyś ja rozebrać i poprawnie złożyć lub wymienić klawę... zależy co jest nie tak...
Jeśli machanie nią nie zrobi różnicy mogą to również być błędy w sofcie... polecam update softu ewentualnie hard reset...

edit:

jeśli świeczi to może być wina albo zesputej plytki od klawiatury albo softu... płyta raczej nie bo więcej rzeczy by się rombało jakby padł jakikolwiek element płyty kod emotikony: ;)

master228 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 08:06   Postaw piwo autorowi tego posta

doszedłem do wniosku że jest to albo złącze od klawy albo taśma od klawy bo jak docisnę złącz to albo miga albo świeci leciutko albo normalnie.
Jak myślicie czy wymienią na nową bo kupiłem ją jakieś 2-3 tygodnie temu

Laki1231 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 08:10   Postaw piwo autorowi tego posta

3 miesiące gwarancji rozruchowej powinni udzielić;)

Jack [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 08:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Czy masz takie objawy tylko w trakcie gry czy przy użytkowaniu telefonu również?

master228 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 08:25   Postaw piwo autorowi tego posta

najczęściej w trakcie gry ba jak naciskam dużo razy np.5 to w tych momentach przestaje swiecić ale w trakcie innych operacji na telefonie tez podobnie
zrobiłem tak jak powiedział Laki1231 tz. podpiołę stara i ona swieci czyli płyta gł. ok
Jack [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 09 Sty 2011 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
master228 zanim pójdziesz z nim gdziekolwiek wykorzystaj aplikację light control do redukcji podświetlenia

master228 [n73] Miganie podświetlenia klawiatury. Napisany: 10 Sty 2011 04:31   Postaw piwo autorowi tego posta

na razie swieci normalnie ale zobaczę co będzie jutro przy użytkowaniu to napiszę

a więc przy dzisiejszym użytkowaniu telefonu klawiatura świeci ledwo ledwo albo wcale albo normalnie, więc aplikacja do redukcji podświetlenia na nic się zda.
jak bedę miał czas to pójdę do gościa od którego to kupiłem i zobacze czy mi wymieni na nową.
Dzięki za pomoc.
Można zamknąć.

Posty połączone. Zamykam // Jackson