Autor Wiadomość
lukaszop [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 10 Sty 2011 05:04 [N73] Wybór nowej Baterii   Postaw piwo autorowi tego posta

[b]Witam. Posiadam Nokię n73 lecz bateria w niej trzyma zaledwie 1 góra 2 dni wiec postanowiłem zamówić nowa baterie z Allegro. Wszystko wydaje się proste ale np. są baterie nowe, oryginalne za 25 złotych i są tez 2 - 3 aukcje gdzie tez są oryginalne za 75 złotych.

Więc jak myślicie czy te tańsze są naprawdę oryginalne?

Proszę o rady ;-)

1.
Pobieranie / Download:

2.
Pobieranie / Download:

Która baterię byście mi polecili?

Pobieranie / Download:

Proszę pamiętać o kodowaniu linków zewnętrznych. Poprawione.// patrikos23
Laki1231 [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 10 Sty 2011 05:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Drugi link bo prawdziwy oryginał ma ten pasek z boku do zdrapania;) a pod nim niepowtarzalny kod, a tak serio podróby są na poziomie oryginału i mają dłuższą gwarancje. Ja bym brał tą pierwszą po co przepłacać.
patrikos23 [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 10 Sty 2011 06:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
A ja się nie zgodzę z tym co napisał przedmówca. Raz kupiłem podróbę i trzymała mi tylko 1-2 dni. Czyli straciłem kasę, bo i tak musiałem kupić inna-tym razem oryginalną. I teraz nie narzekam na żywotność baterii.

DSV [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 10 Sty 2011 06:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
Zależy jakiej firmy ta podróbka, BlueStar robi dobre baterie podobnie trzymające do oryginalnych
drago_o [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 10 Sty 2011 08:33   Postaw piwo autorowi tego posta

hymm... najlepsze orgyginały...

ale po pierwsze oryginalne baterie NOKII są pakowane tak
Pobieranie / Download:

więc ta pierwsza na 100% nie jest oryginałką...
druga również oryginalna nie jest bo z tego co się orientuje to N73 miało baterie 1070 mAh a to jest 1100...

polecam tą z mojego linku...

master228 [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 11 Sty 2011 06:00   Postaw piwo autorowi tego posta

drago_o, n73 ma baterie o pojemności 1100 mAh

drago_o [N73] Wybór nowej Baterii Napisany: 11 Sty 2011 06:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Pobieranie / Download:

prosto ze strony nokii, aczkolwiek starsze modele z baterią litowo-jonową mogły mieć inną pojemność... ale ta z mojego linka jak teraz widzę również jest podróbką kod emotikony: ;P bo bateria BP-6M jest Li-Poly a nie Li-Ion kod emotikony: ;)