| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| futuro7 | |
|
Witam mam pewien problem z telefonem. Otóż kiedyś grałem w grę na emulatorze VBag i w pewnym momencie pojawiły się takie kolorowe szumy w telefonie (podobne do tych w telewizorze gdy nie jest zakodowany program ). Wszystko się cieło, nie działał żaden przycisk więc wyjąłem baterię. Niestety po ponownym włożeniu nie szło uruchomić telefonu (włączało się podświetlenie ekranu, który nadal był czarny) i po chwili telefon się wyłączył. Zostawiłem go na noc i rano jakimś cudem odpalił (lecz znów zaczęły się te szumy przy przechodzeniu po menu) i telefon się wyłączył. Ktoś mi proponował zrobić Hard Reset i wtedy telefon znów się uruchomił ale po około 5 min się wyłączył. Teraz nie idzie go już włączyć.Tzn. włącza się podświetlenie (poomacku mogę wpisać PIN i słychać tą muzyczkę przy której łączą się te dwie ręce ). I to tyle. Nie wiem czy ekran nie łączy czy jest jakaś inna usterka. Nigdy mi się takie coś nie zdarzyło. Telefon nie spadł na podłogę ani nie miał kontaktu z wilgocią. Wolę napisać tu i może ktoś będzie wiedział co jest z nim niż oddawać do serwisu i płacić może i dużą kasę. |
||
| Jack | |
|
| spróbuj wgrać ten sam soft phoenixem/jafem _________________ |
||
| ziomek | |
|
| Jesli to nie nic nieda to pewnie jednak jest przyczyna hardware a z tym to najlepiej do serwisu niestety _________________ |
||
| futuro7 | |
|
| Noo niestety flashing nic nie dał.. Parę prób było zanim załapało ale niestety. Dźwięk wszystko jest ale ekran nie działa (aby włącza się podświetlenie ekranu ale i tak jest czarny) czyli tak jak było. No niestety będę musiał pojsc do serwisu. Mam nadzieję że da się to naprawić za nieduże pieniądze | ||
| Harmattan | |
|
| No cóż, jeśli nic nie dało wgranie nowego softu to innej możliwości nie ma, niż pójście do serwisu. _________________ |
||
| futuro7 | |
|
| A więc telefon naprawiony. Podobno spaliły się jakieś dwie ścieżki BGA ? Czy jakoś tak. No i wymienili wyświetlacz. Koszt naprawy miał wynosić 180 a okazało się że zmalał do 150 bo wychaczyli jakiś tańszy wyświetlacz co oczywiście mi się nie spodobało bo mam teraz jakąś lichą podróbkę (zanim wyświetlacz zaczął dobrze chodzić to był taki niewyraźny i w ogóle. Coś mało kolorów posiadał). Teraz niby jest czysto ale mocno widać na dole takie smugi podświetlenia. Nie wiem czy to po jakimś czasie zniknie czy co. No i denerwuje mnie też to że mam język angielski i nie ma do wyboru języka polskiego. Co muszę zrobić aby ten język powrócił... ? | ||
| Jack | |
|
| Zmien product code na polski _________________ |
||
| Harmattan | |
|
| Spróbuj wgrać nowego softa, powinien z powortem pojawić się język polski. [ Komentarz dodany przez: Jackson: 16 Lis 2010 03:47 ] Jeżeli pc nie jest polski nie ma co liczyć że wgrany soft będzie softem polskim _________________ |
||
| futuro7 | |
|
| No dobra spróbuję wgrać nowego softa. Mimo że kiedyś był język polski to może być tak.. że już go nie odzyskam ? | ||
| Jack | |
|
| Po zmianie product code i aktualizacji oprogramowania odzyskasz polski język _________________ |
||
| futuro7 | |
|
| Wie ktoś może jaki jest Product Code do nokii N79 na polski język ? | ||
| Jack | |
|
Pobieranie / Download:
_________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Hack i wgrywanie softu JAF'em - S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Phone. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Hack i wgrywanie softu Phoenixem S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Flashing. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Efekty Kastora E52 & E55Nowe efekty w menu w telefonach nokia e52 i e55 |
Modyfikacje | Jack | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[5230] Brak języka polskiego po aktualizacji |
Pytania i Problemy z telefonami | radek7965 | |
[N82] Aktualizacja - Brak polskiego języka. |
Pytania i Problemy z telefonami | TripleGxd | |
[n79] Nie da się złamać |
Pytania i Problemy z telefonami | Shant | |
[E51] Telefon wyłączył się po czym się nie włącza |