Autor Wiadomość
mareq [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 26 Gru 2010 09:28 [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam!

Opis:
Mam taki problem z wyświetlaczem: wyświetlacz czasem działa normalnie, ale po pewnym czasie ginie obraz (wyświetlacz świeci się na czarno tak jakby), dzieje się tak głownie jak się naciska klawisze po prawej stronie (czerwona słuchawka itp.), myslałem, że to tasiemka łącząca wyświetlacz z resztą, dzisiaj rozkręciłem telefon i to poprawiłem i wszystko wróciło do normy na jakieś 15-20 minut....potem znowu raz wszystko jest ok, raz sie wyświetlacz świeci na czarno...

-nie mam gwarancji,
-telefon nie upadł, nie zamókł, szanowałem go.

Pytania:
1) Czy wg. was tasiemka jest problemem?
2) Ile może kosztować taka wymiana?
3) Da radę zrobić to w domowych warunkach?
Jack [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 26 Gru 2010 09:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Zdecydowanie taśma. Miałem taki problem z pewnym samsungiem i wymiana jej pomogła. Wymiana to jakieś 40-50 zł z robotą. Czy da się naprawić w domu? Możliwe, ale poszperaj na yt za poradnikami rozkręcania.

mareq [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 27 Gru 2010 01:43   Postaw piwo autorowi tego posta

A jest możliwe, żeby to się samo naprawiło?

Wstałem dzisiaj rano(ok 12.00) i chciałem kontakty sobie zgrać i nagle wszystko zaczęło działać i śmiga do tej pory póki co...
Jack [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 27 Gru 2010 01:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Mi się nic nie naprawiło. Najwyżej działało kilka minut po włączeniu telefonu

ziomek [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 27 Gru 2010 01:54   Postaw piwo autorowi tego posta

mareq napisz jesli się to bedzie powtarzało skoro narazie nie widac problemu to niema co się martwić .

mareq [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 28 Gru 2010 01:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Ehh i nadal jednak powtarza się ten problem...Nie ma co, oddaje fona do serwisu, mam nadzieję, że tanio wezmą...
sadam81 [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 28 Gru 2010 01:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
ekran robi sie ciemny, a potem telefon sie restartuje?
jesli tak to masz problem z pamiecia RAM.
Musisz załatwic sobie cos do szukania wolnej pamieci RAM. Najlepiej jakis BOOSTER. mi to pomoglo.

mareq [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 28 Gru 2010 02:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Telefon cały czas działa, z tym, że wyświetlacz właśnie nie kontaktuje, bo czasem po godzinie znowu zaczyna działać, zresztą telefon normalnie działa, mogę dzwonić i odbierać połączenia nawet...
ziomek [N79] Wyświtlacz momentami nie kontaktuje Napisany: 28 Gru 2010 04:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobra nie ma co kombinować oddaj do serwisu to najlepsze wyjście .