Autor Wiadomość
RafelS [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Undisputed: bez przesady, wiem co wgrałem - belle ...609 RC. Co ciekawe zrobiłem to od razu jak wyciekła (25.11), mimo że widnieje na niej data 26 (wcześniej miałem Belle ...607). Te softy nie mają nic wspólnego z Anną.

"a plik hackujacy prawdopodobnie zrobi nasz "magik" zrobi tzn. usunie? Napisałem, że nie potrzebuję hacka bo chcę mieć oryginalne, "niezłamane" FW. Mam aplikacje do podpisywania instalek i to mi wystarczy. Mam po prostu taki kaprys kod emotikony: ;)

pio075: czyli twierdzisz, że HR usunie śmieci i hacka? Samo flashowanie Phoenixem nie wystarczy?

Laki: podaj mi te bugi. Belle już mam długo i ...607 raz mnie zaskoczyła ale w ...609 nie widzę jakichś problemów oprócz jednego - brak miernika baterii (tzn ja go przez przypadek odkryłem - jak odpowiednio długo przytrzyma się włącznik telefonu, czasem pojawia się komunikat w procentach ale N8 już zamyka wtedy system - FAIL:D )
No i może trochę gorzej przegląda się internet niż na Annie bo akurat to jest troszkę niedopracowane. Jeszcze...

Jaka połowa aplikacji niby nie działa?

Czyli podsumowując:
Na obecną nieoficjalną złamaną Belle wgrywam oryginalną euro3 (pobraną przez NaviFirm jak już wyjdzie na rynek) za pomocą Phoenixa. Refurbish w trybie deadphone, tak? I wszystko powinno już być tak jakbym Anne aktualizował do Belle i nie będzie już miało nic wspólnego z wersjami z wycieku oraz hackiem?
dubal [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Okk , jak coś to na pewno będzie trąbione na forum , tak ?
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
RafelS, tak nie działa polowa gier, wyłączają się albo wcale nie uruchamiają i to nie wina braku QT, lub sa jakieś dziwne artefakty na annie działa wszystko i płynnie. Nie rozpisuj się aż tk bo się nie chce za bardzo czytać kod emotikony: ;P kod emotikony: ;P

RafelS [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja nie żałuję zmiany systemu. Wg mnie wszystko pracuje szybciej i płynniej.
Laki podaj dla przykładu jakiś niedziałający tytuł gierki. Jestem ciekaw bo jak na razie wszystko co zainstalowałem działa. Dodam, że jest jeden wyjątek - The Adventures of Tintin HD ale to wina HW.
P.S.
długie bo chciałem w jednym poście opisać swój problem. A Ty czytaj leniu jeden. Dobrze Ci to zrobi kod emotikony: :P
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:49   Postaw piwo autorowi tego posta

RafelS, nie chce mi się za dużo xd. Aspahlt, avatar, block breaker 3, nfs shift, dungeon hunter 2 (najwiekszy ból) i tak było na 607 nie wiem jak teraz. Nie chce mi sie bawić,

chucky [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, a co za problem poczekać miesiąc na wydanie wersji kompatybilną w belle? Jeżeli ktoś nie potrzebuje zbyt dużo gier to wgranie belli jest jak najbardziej wskazane.

Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 01:00   Postaw piwo autorowi tego posta

chucky, ja potrzebuje nudze się na lekcjach kod emotikony: ;D

chucky [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 01:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, ale my nie rozmawiamy o tobie i koniec offtopu.

RafelS [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 01:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki już Ci mówię:
Angry Birds (wszystkie wersje), Fruit Ninja, Joining Hands(to sobie zainstaluj dla mnie fajna gierka na myślenie), Avatar, Wormsy oraz Asphalt 6 śmigają na mojej N8. Do Dungenona i Shifta nie mogę znaleźć działających linków.
Z ciekawości zainstalowałem te tytuły bo słyszałem o tym, że pewne aplikacje nie działają na Belle. Jak widać w nowszej wersji uległo to poprawie.
Koniec OT
Jeszcze raz podsumowując:
Z naszych ustaleń wynika, że wystarczy obecną (nieoficjalną i zhackowaną) Belle nadpisać nową np. przez Nokia Suite. Wówczas powinienem mieć oprogramowanie zgodne z fabryczną specyfikacją, bez hacków, a co za tym idzie - ważną gwarancję . Mam nadzieję, że będzie to takie proste jak wygląda z opisu i może już niedługo będę mógł to zrobić. kod emotikony: :)
pio075 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 02:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Laki1231 napisał/a:
  • Aspahlt, avatar, block breaker 3, nfs shift, dungeon hunter 2

Soft mam taki jak po lewej i z wymienionych przez ciebie mam zainstalowanego Shifta i Asphalta 6 - działają bez problemów. Kilka innych tytułów jak Angry Birds, Worms czy Monopoly także.
Opis:
  • pio075: czyli twierdzisz, że HR usunie śmieci i hacka? Samo flashowanie Phoenixem nie wystarczy?

Twierdzę, że warto zrobić HR bo po modyfikacjach lubią zostawać jakieś śmieci - HR przed i po falshu i telefon jest jak nowy kod emotikony: :D
Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 02:29   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, angry nie wymieniłem, ani worms czy monopoly jak miałem nie działało może się to zmieniło dungeon hunter na 607 dalej nie działa

RafelS [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 03:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Temat wyjaśniony. Pozostaje czekać na oficjalną wersję Belle (pewnie niczym szczególnym nie będzie się różniła od tej obecnej na moim urządzeniu). W każdym bądź razie userom Anny polecam aktualizację.
Moderatora proszę o niezamykanie tematu bo może będzie jeszcze kontynuowany. Dzięki wszystkim zainteresowanym i tym, którzy pomogli.
Miłego popołudnia kod emotikony: :)

Takwięc temat będzie wisiał niezamknięty czekając na dalsze wypowiedzi innych userów. // TheBesteva
« 1 2