Autor Wiadomość
RafelS [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:08 [N8] Aktualizacja Belle   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam taką sprawę. Pytania dotyczą flashowania N8 Phoenixem.
Otóż niedawno bawiłem się w to pierwszy raz w życiu (mimo, że już od kilku ładnych lat mam Nokie z Symbianem na pokładzie) aby wgrać Belle na moją N8. Jak na razie nie było z tym żadnych problemów. Robiłem refurbish w trybie dead phone i poszło jak po maśle.
Soft, który wgrałem jest jak wiadomo nieoficjalny i zhackowany. Na dniach ma się pokazać oryginalna wersja i będę chciał ją wgrać, a co za tym idzie - mieć wszystko co związane z systemem "legalne/oryginalne/tak jak fabryka by dała" (nie potrzebuję hacka bo mam certyfikat i aplikację, która podpisuje instalki z poziomu telefonu) .
Wystarczy abym przez Nokia Suite wgrał nowe oprogramowanie (i to obecne jakimś cudem w całości się nadpisze), czy muszę cofnąć system do Anny i z powrotem wgrać oryginalny najnowszy soft? Słyszałem gdzieś, że z downgreadem były jakieś problemy i trzeba było powracać do wersji skandynawskiej oraz zrobić jeszcze kilka kroków. Jak to jest? Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
Pozdro
Casaya [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 02:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
RafelS, to co wgrales to nie jest nieoficjalna belle tylko CFW raczej.Zobacz jaki masz soft... v25??
belle ma chyba v.111 i jesli taki masz to nie mozesz wgrac nizszego softa po polozysz telefon.

Nigdy nie wgrywaj nizszego softa niz masz sprawdzajac kodem *#0000#
uwalisz telefon.jak juz bedzie oficialna belle to nie polecam aktualizacji tylko poprzez phoenixa wgrac soft pobrany z NAVIFIRM. a plik hackujacy prawdopodobnie zrobi nasz "magik" laki1231 kod emotikony: :P

pio075 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 09:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nieoficjalna Belle to dwa numery v111.030.0607 i v111.030.0609.
Oficjalna Belle dla N8 będzie miała numerek v111.030.0609 więc spokojnie dla jednego i drugiego przypadku wrzucisz później wersję oficjalną - oczywiście phoenixem po uprzednim HR żeby pozbyć się śmieci.
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 10:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Nie wgrywaj nieoficjalnej ma jeden błąd na drugim. Poczekaj do 8lutego i wgrasz sobie oficjalną. Jak blisko punkt nokia care suite to zainstalują Ci za free w ramach gwarancji. Chcesz to wgrywaj naN8 można robić downgrade według poradnika. Jeden z kilku tel który nie jest do uwalenia.

pio075 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 10:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Czy ja wiem czy ma dużo błędów? Poza paroma bugami nie uskarżam się na jakąś lawinę problemów.
8 luty to termin podany przez bodajże węgierski oddział, polska strona dalej milczy, no i nie ma gwarancji, że dla wszystkich PC pojawi się w jednym terminie.
Jeśli oczekujesz cudów po oficjalnej wersji Belle - zapomnij, użytkownicy 701 i innych z pre-instalowaną belle też mieli problemy z aplikacjami i kilka dziur w systemie. Nie zdziwię się gdy wersja wypuszczona przez Nokię będzie dokładnie ta samą którą można pobrać teraz.
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, to wtedy zostanę na annie bo połowa aplikacji nie działa ;/

pio075 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Aplikacje sukcesywnie aktualizują i co raz więcej działa.
Sam nie trafiłem na taką która by się krzywiła na moim telefonie, ale wierzę w to bo sporo osób płakało że coś im nie działa.
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:04   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, mam głównie na myśli gry... aplikacji jako tako nie używam

pio075 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Z grami tez problemu nie mam ale korzystam raptem z 4 może 5 tytułów.
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, 36gier z czego może 6-7 dostał aktualizacje pod BELLE

dubal [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:22   Postaw piwo autorowi tego posta

a na nokia 500 tez ma być 8 lutego ? i czy będzie można go zaktualizować przez NSU ?
Laki1231 [N8] Aktualizacja Belle Napisany: 05 Lut 2012 12:24   Postaw piwo autorowi tego posta

dubal, nie wiem czy będzie dla 500 bo nie została dodana do niej instrukcja. A czy będzie 8 lutego już budzi wątpliwości.