Temat Zamknięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
soag [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:05 [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store   Postaw piwo autorowi tego posta

hiho, moj pierwszy post, przejde do rzeczy:
telefon jest polaczony z netem [wi-fi], ale mimo to za kazdym razem jak sie loguje do ovi store telefon automatycznie laczy sie z WAPem [mam O2 ]. Jesli dam cancel - nie moge sie zalogowac, sciagac - nic. Musze dac drugie polaczenie i placic za sciaganie. Jesli nie polacze sie wczesniej z netem to telefon i tak laczy sie tylko przez WAP, nie daje mi zadnego wyboru.. To samo mam z mapami - caly czas laczy mi sie z WAP. Szlak mnie trafia. Czy to jest normalne, w sensie czy taka jest specyfika tego telefonu czy robie cos zle? Mam szybki net w domu, nie mam ochoty placic za mulowatego wapa...

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//stankovi23
patrikos23 [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
W ustawieniach zmień punkt dostępu albo ustaw tak żeby pytało za każdym razem-wtedy sam wybierzesz, który sposób łączenia chcesz.

soag [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:16   Postaw piwo autorowi tego posta

pyta mnie zawsze jak chce się połączyć: WLAN / internet / WAP , ale nigdy jak loguje sie do Ovi - automatycznie wbija się w WAP - nie umiem tego zmienić, wszędzie szperałem i nie widzę w ogóle takiej opcji przy Ovistore...
patrikos23 [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Odpal internet w telefonie-nie ważne jaka stronę, ale wbudowaną przeglądarkę-nie operę czy cos innego-wbudowaną. Jak już otworzysz-to wchodzisz w opcje przeglądarki i tam zmieniasz sposób łączenia na potrzebny tobie.

sadam81 [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wejdź w połączenia i usuń punkt dostępu WAP. Ustawiony jest jako domyślny i ręcznie tego nie da się odznaczyć. Należy go usunąć, to wszystko wróci do normy.

Meler [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:34   Postaw piwo autorowi tego posta

sadam81, ale traci się tym samym wap. Lepiej zrobić tak jak patrikos radzi
patrikos23 [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja tak u siebie mam ustawione-pyta mnie i w zależności czy mam dostęp do wlan czy nie wybieram odpowiedni punkt dostępu.

sadam81 [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 07:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Po usunięciu idzie ręcznie nowy punkt dostępu zdefiniować.

[ Komentarz dodany przez: patrikos23: 14 Mar 2011 07:41 ]
sadam, jak się na tym zna to idzie, gorzej jak się jest laikiem w tych sprawach.

soag [N8] automatycznie łączy się przez wap w ovi store Napisany: 14 Mar 2011 08:27   Postaw piwo autorowi tego posta

usuniecie WAPa nic nie daje - straciłem tylko totalnie dostęp do OVI.
zapytanie jak chce się połączyć z netem zawsze mi wyskakuje [tyle umiem ustawic] jak wchodzę w przeglądarkę - nigdy jak się łącze z OVI.
W opcjach przeglądarki nic ustawić nie da rady - Ovi nie korzysta z przegladarki...
Wasze dość szybkie i liczne odpowiedzi zmusiły moja szara papke do większych obrotów i odpowiedz znalazłem sam kod emotikony: ;)
Z OVI można połączyć się tylko poprzez WAP, ergo:
sieci/ustawienia/destinations - zdefiniowane połączenie wi-fi w katalogu internet skopiowałem do 'WAP services', priorytet na 1. Teraz laczy poprzez moje wi-fi kod emotikony: ;)
dzięki za wene.
pzdr

[ Komentarz dodany przez: patrikos23: 14 Mar 2011 08:29 ]
Problem rozwiązany. Zamykam.