| Temat Zamknięty przez: patrikos23 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| soag | |
|
| hiho, moj pierwszy post, przejde do rzeczy: telefon jest polaczony z netem [wi-fi], ale mimo to za kazdym razem jak sie loguje do ovi store telefon automatycznie laczy sie z WAPem [mam O2 ]. Jesli dam cancel - nie moge sie zalogowac, sciagac - nic. Musze dac drugie polaczenie i placic za sciaganie. Jesli nie polacze sie wczesniej z netem to telefon i tak laczy sie tylko przez WAP, nie daje mi zadnego wyboru.. To samo mam z mapami - caly czas laczy mi sie z WAP. Szlak mnie trafia. Czy to jest normalne, w sensie czy taka jest specyfika tego telefonu czy robie cos zle? Mam szybki net w domu, nie mam ochoty placic za mulowatego wapa... Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//stankovi23 |
||
| patrikos23 | |
|
| W ustawieniach zmień punkt dostępu albo ustaw tak żeby pytało za każdym razem-wtedy sam wybierzesz, który sposób łączenia chcesz. _________________ |
||
| soag | |
|
| pyta mnie zawsze jak chce się połączyć: WLAN / internet / WAP , ale nigdy jak loguje sie do Ovi - automatycznie wbija się w WAP - nie umiem tego zmienić, wszędzie szperałem i nie widzę w ogóle takiej opcji przy Ovistore... | ||
| patrikos23 | |
|
| Odpal internet w telefonie-nie ważne jaka stronę, ale wbudowaną przeglądarkę-nie operę czy cos innego-wbudowaną. Jak już otworzysz-to wchodzisz w opcje przeglądarki i tam zmieniasz sposób łączenia na potrzebny tobie. _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Wejdź w połączenia i usuń punkt dostępu WAP. Ustawiony jest jako domyślny i ręcznie tego nie da się odznaczyć. Należy go usunąć, to wszystko wróci do normy. _________________ |
||
| Meler | |
|
| sadam81, ale traci się tym samym wap. Lepiej zrobić tak jak patrikos radzi | ||
| patrikos23 | |
|
| Ja tak u siebie mam ustawione-pyta mnie i w zależności czy mam dostęp do wlan czy nie wybieram odpowiedni punkt dostępu. _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Po usunięciu idzie ręcznie nowy punkt dostępu zdefiniować. [ Komentarz dodany przez: patrikos23: 14 Mar 2011 07:41 ] sadam, jak się na tym zna to idzie, gorzej jak się jest laikiem w tych sprawach. _________________ |
||
| soag | |
|
| usuniecie WAPa nic nie daje - straciłem tylko totalnie dostęp do OVI. zapytanie jak chce się połączyć z netem zawsze mi wyskakuje [tyle umiem ustawic] jak wchodzę w przeglądarkę - nigdy jak się łącze z OVI. W opcjach przeglądarki nic ustawić nie da rady - Ovi nie korzysta z przegladarki... Wasze dość szybkie i liczne odpowiedzi zmusiły moja szara papke do większych obrotów i odpowiedz znalazłem sam Z OVI można połączyć się tylko poprzez WAP, ergo: sieci/ustawienia/destinations - zdefiniowane połączenie wi-fi w katalogu internet skopiowałem do 'WAP services', priorytet na 1. Teraz laczy poprzez moje wi-fi dzięki za wene. pzdr [ Komentarz dodany przez: patrikos23: 14 Mar 2011 08:29 ] Problem rozwiązany. Zamykam. |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
Darmowy internet przez bluetoothjak ktoś nie ma wifi w kompie |
Pozostałe | wentyl007 | |
Udostępnienie internetu z laptopa na nokie przez WiFi.Ad hoc |
Pozostałe | wentyl007 | |
store.ovi.com zmienia się w store.nokia.com |
Newsy | Laki1231 | |
[Ovi Store] Gdzie zapisują się pobrane pliki? |
Pytania i Problemy z telefonami | Koli96 | |
[Innov8] Komputer nie łączy się z telefonem przez wifi |
Pytania i Problemy z telefonami | INNOV8 | |
Automatycznie przełącz się z 3G na WiFi, gdy tylko jest dostAlcatel-Lucent oferuje mobilność Wi-Fi |
Newsy | xJAmaTOx | |
Usługi Ovi Mail i Ovi Chat zmieniają się w ... |
Newsy | Laki1231 | |
Motorola Atrix z Androidem 2.2 łączy się z laptopem |
Newsy | patrikos23 | |
[5230] Telefon sam łączy się z internetem. |
Pytania i Problemy z telefonami | demonoid | |