Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
mssg [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO Napisany: 12 Sie 2011 01:11 [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO   Postaw piwo autorowi tego posta

Gdy uruchamiam Nokia Ovi Suite to mam w menu kilka aplkacji, ktore mogę poprzez kabel zainstalowac na mój telefon. Niestety do wyboru jest tylko około 10 aplikacji... gdy chcę poszukac więcej to wysyła mnie na strone ovi store no ale tam moge wyslac na swoj telefon juz tylko poprzez sms. Czy jest mozliwe instalowanie bezposrednio z ovi store do telefonu poprzez kabel? tak samo jak w apple store?
Laki1231 [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO Napisany: 12 Sie 2011 01:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Kiedyś się dało, a nie możesz z poziomu telefonu pobierać?

mssg [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO Napisany: 12 Sie 2011 01:23   Postaw piwo autorowi tego posta

moge pobierac ale to mi bedzie zabieralo transfer plusa a ja bym wolal na szybko przez kompa ;/ a wifi nie mam.
Laki1231 [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO Napisany: 12 Sie 2011 01:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Wiem, że w przeglądarce jak odpalisz OVI jest opcja pobierz na komputer;p

chucky [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO Napisany: 12 Sie 2011 01:29   Postaw piwo autorowi tego posta

bezpośrednio przez kabel nie da się instalować z ovi store na n8 ale możesz ściągać pliki bezpośrednio na pc bez wysyłania smsa z linkiem do pobrania na n8, robisz to tak, wchodzisz na
Pobieranie / Download:
, najlepiej jakbyś miał tam konto, szukasz jakieś gry lub aplikacji, podam przykład na grze Spider-Man: Total Mayhem HD, tak więc bezpośredni link do gry to:
Pobieranie / Download:
wystarczy że usuniesz to
Pobieranie / Download:
a w miejsce tego wpiszesz
Pobieranie / Download:
, następnie wyskoczy okienko czy pobrac plik, klikasz tak i zacznie się pobieranie, gdy się pobierze plik będzie miał rozszerzenie .sis.dm tak więc teraz musisz mieć notepada plus, przeciągnij ściągniętą grę/aplikację na skrót programu, usuń 3 pierwsze linijki i zapisz plik jako .sis, teraz możesz zainstalować już swoja grę/aplikację.

Opis by me , jeśli chcesz skopiować na inne forum, podaj autora poradnika.

edit:
Laki1231, już nie da się pobrać bezpośrednio na komputera, trzeba kombinować tak jak ja to napisałem wyżej ale nie da się tak pobrać płatnych gier/aplikacji

Posty sklejone.używaj opcji edytuj jesli dodałes posta pod postem w krótkik odstępie czasu. // radziubaker

Autor postu otrzymał pochwałę.
mssg [N8] Bezpośrednie przesłanie aplikacji z NOKIA OVI SUITE DO Napisany: 12 Sie 2011 01:35   Postaw piwo autorowi tego posta

dziala, dzieki!

Temat wyjasniony więc zamykam // radziubaker