Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
nygers1 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:04 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam.
1. Mam telefon nokia n8. Ściągnąłem ostatnio kilka gier na symbiana^3 i te o mniejszych rozmiarach(największy ok 50 mb) wysłałem przez bluetooth (w postaci usb do PC). Te większe np asphalt 6 nie chcą się wysłać i pisze ze zsoby komputera nie pozwalają na wysłanie(czy coś takiego). Proszę o odpowiedz dlaczego i czy można to jakos zmieniec.
2. Podłączyłem więc telefon przez kabel usb wziąłem na pamięć masowa i próbowałem wysłać przez usb(skopiować, nie używając zadnych programów). Nie wiem gdzie ja umiescic ale umieściłem tam gdzie były inne (nie wiem dlaczego miały inne oznaczenia bo jak je instalowałem były .sis). Po odłączeniu telefonu nigdzie ich nie moge znalezc. Czy może mi ktaś powiedziecz w jakim folderze powinienem je umieścić i czy to sie wogole da zrobic bez tego pc suite i gdzie ich pozniej szukac w telefonie.
Z góry dzięki.

Nazwa tematu poprawiona wedlug punktu 1.1 regulaminu tego dzialu. // radziubaker
sadam81 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Są to instalki z rozszerzeniem .sis.
Podłącz telefon w trybie pamięci masowej, a następnie wrzuć te instalki do folderu OTHERS w pamieci masowej.
Odłącz telefon od kompa i dowolnym menadzerem plików otwórz te pliki które wrzuciłeś/aś na telefon. Rozpocznie się instalacja, twoje zadanie to poczekać na komunikat o zakończonej instalacji kod emotikony: :E

Autor postu otrzymał pochwałę.
nygers1 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:26   Postaw piwo autorowi tego posta
No wysłałem do tych others a teraz na telefonie nie moge znalezc. Gdzie to jest? kod emotikony: :(
Casaya [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
I nie zdziw sie jak beda problemy z certyfikatami,ze nie mozna zainstalowac,lub certyfikat error,itp.
na niezlamane systemy masz aplikacje i gry podpisane lub signed (to,to samo i w kazdym opisie zaznaczone

nygers1 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:29   Postaw piwo autorowi tego posta
No najpierw to musze je znalezc a w wiadomosciach ani plikach instalacyjnych nie ma, wiecie gdzie to moze byc?
sadam81 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wrzuć to bezpośrenio na pamięć masową, a następnie na telefonie odpal menadżer plików i znajdż ten plik co wrzuciłeś i odpal go na tele.

nygers1 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:34   Postaw piwo autorowi tego posta
Dobra znalazłem dzięki, troche sie w tym nieogarniam ale juz instaluje kod emotikony: ;P
sadam81 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Na forum jest takie coś jak pochwały, zielony plus w rogu posta, tak się u nas dziękuje.

Laki1231 [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 05:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Bo JAK SIĘ WRZUCI do others telefon tłumaczy z angielskiego na polski i ten folder nosi nazwę INNE dlatego nie widziałeś go....

Casaya [N8] Jak przesłać gry z komputera na nokie n8? Napisany: 28 Lis 2011 06:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Uwazam za wyjasnione.zamykam