Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
patrikos23 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 09:54 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Witam. Niedawno zaopatrzyłem sie w nokię N8 i wszystko było oki do czasu. Telefon oczywiście hacknięty.
Problem polega na tym, że jak wrzucam na karte pamięci pliki zarówno obrazki czy instalki gier lub aplikacji, to telefon ich nie czyta. Mam porobione foldery tak jak na pamięci wbudowanej-wrzucam te rzeczy do tych folderów a tu i tak kicha-telefon ich nie widzi. Czasami zdarza się, że instalki jednak są ale wtedy większość z nich czyta jak pliki z notatnika - otwiera je przez notatnik i nie instaluje. Czasami zdarza się sie również, że podobnie robi z instalkami na pamięci wbudowanej. Czy ktos mi powie co jest nie tak?
A i jeszcze jedno-jeżeli próbuje instalować na karcie karcie pamięci to praktycznie za każdym razem wyskakuje komunikat, że nie można zainstalować.
Pomożecie? Bo ja już nie wiem co jest nie tak, a szkoda mi pamięci bo mam jednak karte 32 GB

Casaya [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 10:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
gry i aplikacje dobrze jest wrzucac do folderu others.
a gry czy aplikacje maja rozszerzenie .sis?
czemu wyskakuje ze nie mozna zainstalowac?patche wlaczone?
zaznaczyles w ustawieniach aplikacji by instalowac od niezaufanego uslugodawcy? a takze instaluj wszystko?

slyszalem tez jest jest problem z tymi patchami.ale niech inni tez sie wypowiedza.
cos mi.sie wydaje ze bedziesz musial przeinstalowac softa i od nowa hacknac...
ale niech wypowiedza sie lepsi ode mnie ...

patrikos23 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 10:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Radziu pytasz się jakbym był żołtodziobem w tych sprawach. Pliki maja rozszerzenie takie jakie powinno być i są w tych folderach co też powinny być. A soft instalowałem nowy. Gdyby to rozwiazało mój problem to bym nie zakładał tematu kod emotikony: :P

Laki1231 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 10:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
patrikos23, a na masowej wyświetla pliki i instaluje, myślę, że musisz wgrać softa na nowo a przed tym sformatować obie pamięci, czego używasz do przeglądania plików? Aha i wgrałeś aktualizacje z poziomu tel dostępne:)?
patrikos23 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 11:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak i przez tele i przez kompa tez sprawdzałem kod emotikony: :/ i zaczyna mnie to wkurzać. Czyli pozostaje wgranie softa na nowo? ehh...

Laki1231 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 11:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
patrikos23, niestety chyba tak, nie miałem takiego przypadku na swojej N8 tylko wcześniej format pamięci.

patrikos23 [N8] Nie czyta plików z karty pamięci oraz niektórych instal Napisany: 10 Gru 2011 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

no to trudno. Wieczorem sie pobawie. Temat mozna zamknac

Zamknięty // Jackson