Temat Zamknięty przez: sadam81
Autor Wiadomość
Night123 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 10:37 [N8] Telefon działa niepoprawnie   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Mam problem z telefonem. Od wczoraj po zainstalowaniu gry Tin Tin (tak mi się wydaje) z moim telefonem zaczęło się źle dziać. Biblioteka muzyczna została skasowana, nie mogę jej odświeżyć (odświeża się pół godziny i nic - stoi), kontakty w telefonie są jednakże same nazwy - numery poznikały a co za tym idzie nie mogę do nikogo zadzwonić, i następna strasznie intrygująca sprawa: mam wolne ponad 120mb ram a telefon cały czas pokazuje komunikaty, "ogólny błąd systemu: brak pamięci..." np. w galerii zdjęć...; widżety się nie aktualizują...
Śmigam na oryginalnym sofcie annie.

Ta gra Tin tin oczywiście nie odpaliła, pliki SD proponowano wgrać do E:\private\2004aabd i tak też zrobiłem (próbowałem również od razu na pamięć E tak jak to pisano tutaj na forum). Po nieudanych próbach wszedłem w katalog 2004aabd i zacząłem usuwać to co wgrałem. Może to ma związek z moimi dotychczasowymi problemami... sam nie wiem.
Posiadam telefon Nokii od stycznia ubiegłego roku i nigdy podobne zjawisko nie występowało.

Proszę o pomoc i sorry za takie niezrozumiałe wysłowienie się:p
xJAmaTOx [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 10:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Hm..Night123, pewnie jakiś wirus się wdał albo jak usuwałeś to przez przypadek poleciało coś ważnego..
A kontakty masz zapisane na SIM? jak tak to odpal karte na innym fonie i ciekawe czy bedą numery..

Laki1231 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 11:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Ja mam to samo po tintin na m8 siema nic nie działa. Nawe sklep się nie włącza jedyne wyjście to soft ale w lutym ma być nowy soft nokia belle dlatego narazie nie robię soft by mi się nie opłaci

Night123 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 11:19   Postaw piwo autorowi tego posta
xJAmaTOx: Na innym telefonie numery normalnie są.
Laki1231: Czyli mam rozumieć, że na razie nic nie pomoże bez integracji w system? (np. hard reset)
Laki1231 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 11:21   Postaw piwo autorowi tego posta

wgranie softa jak i hardreset nie powoduje utraty gwarancj na tym telefonie. Polityka dla s^3 sie troche zmienila. Dawałem z belle n8 na gwarancji i uznali
Night123 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 11:30   Postaw piwo autorowi tego posta
Rozumiem, wgrywanie softa odpada, poczekam na belle na luty (o ile nokia znowu nie przeniesie aktualizacji), spróbuje z hardresetem jak nie pomoże będę musiał zmienić telefon na miesiąc....
xJAmaTOx [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 11:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
jak wadliwa to Zgłoście tą grę.

Laki1231 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 16 Sty 2012 11:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie zgłosić. Macie wyraźnie napisane, że na System belle a na annie ludzie próbują.

Night123 [N8] Telefon działa niepoprawnie Napisany: 17 Sty 2012 05:21   Postaw piwo autorowi tego posta
Hard reset pomógł. Teraz czekam tylko na Bellę;)

Więc zamykam. // sadam81