Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
bialy1208 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 02:08 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Mam dosyć dziwny problem z moją komórką. Za każdym włączeniem i wyłączeniem data i godzina się restartuje (trzeba od nowa wpisywać). Zrobiłem hard reset i nic nie pomogło. Proszę o jakieś podpowiedzi dotyczące mojego problemu. Pozdrawiam
Laki1231 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 02:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
bialy1208, na płycie głównej jest taka mała bateryjka pewnie by pasowało wymienić;p możesz też najnowszy soft wgrać;p
Casaya [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 02:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Laki1231, ta bateria jest praktycznie niewyczerpalna..
i wydaje mi sie ze jest ciezka do kupienia

Laki1231 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 02:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Undisputed, radziu ja napisałem tylko na swoim doświadczeniu z NOKIA 6120c mi to pomogło, wiem, że praktycznie nie możliwa bo ciągle używamy tel ale skoro nie trzyma daty to może być ona winą, zawsze jak już pisałem można najnowszy soft wgrać. A może ta NOKIA tak ma?

bialy1208 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 03:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Wgrałem najnowszego softa lecz nic nie pomogło kod emotikony: :( chyba jedyna opcja to oddać do jakiegoś serwisu szkoda bo nie mam gwarancji już. Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to bym był wdzięczny.
Casaya [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 03:24   Postaw piwo autorowi tego posta

bialy1208, sprawdz tsa baterie jak Laki1231, napisal

bialy1208 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 03:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, możesz dokładnie napisać gdzie ona się znajduje bo za bardzo się nie znam na tym.
Laki1231 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 03:36   Postaw piwo autorowi tego posta

bialy1208, nie rozkładałem tego tel na płycie głównej gdzieś raczej, w którejś części telefonu naprwno;p

Autor postu otrzymał pochwałę.
Casaya [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 03:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Chyba tutaj

<div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div>

Autor postu otrzymał pochwałę.
bialy1208 [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 03:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobra Panowie dzięki za podpowiedzi Laki1231, masz racje jeżeli chodzi o tą bateryjkę bo patrzyłem na innych forach i właśnie ona jest powodem tego nie zapamiętywania daty i godziny. Znalazłem wzmiankę o tym, że serwis Nokii wymieni ją za ok 25 zł dlatego nie chce nic grzebać w środku bo się na tym nie znam. Pozdro
Casaya [N85] Restartująca się data i godzina po każdym włączeniu Napisany: 05 Sty 2012 04:00   Postaw piwo autorowi tego posta

bialy1208, dodalem zdjecie gdzie prawdopodobnie jest ta bateryjka.daj Laki1231, pochwale za to