Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
barszcz91 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 11:24 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku   Postaw piwo autorowi tego posta

witam
mam problem z moją n95 a mianowicie z baterią która trzyma 2 dni w stanie spoczynku kupiłem nową baterię niby oryginalna i też to samo wstawiłem zamiennik z n95 8gb tylko że uszkodzonej i tez to samo co może być z tym telefonem niemożliwe żeby 3 bateria tak samo się rozładowywały a i dodam że mam zhakowanego symbiana

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. W tytule nie używamy słowa PROBLEM.//patrikos23
chucky [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 11:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Zrób formata, możliwe że jakieś procesy/ukryte aplikacje dzialają w tle i zżerają ci baterie, korzystasz może z garmina?

barszcz91 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 12:11   Postaw piwo autorowi tego posta

nie ale mam zainstalowanego
chucky [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 12:18   Postaw piwo autorowi tego posta

zainstaluj Handy taskman i sprawdź czy masz taki proces TSRAutoStart.exe jeżeli tak to go wyłącz

Laki1231 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 12:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Ja bym zrobił hardreset. A jeśli masz włączony bluetooth to wyłącz skaner wifi też. Ustaw mniejszą jasność ekranu to też dużo zżera wyłącz wygaszacz.

barszcz91 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 01:08   Postaw piwo autorowi tego posta

a jest może jakiś program do kontrolowania telefonu np. jak w pc menedżer zadań?
Laki1231 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 01:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Jest np:

http://symbiane.pl/jbakta...man&start=0

lub

http://symbiane.pl/task-m...ger&start=0
barszcz91 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 01:39   Postaw piwo autorowi tego posta

dobra zrobiłem hard reset zobaczę ile teraz wytrzyma bateria
Laki1231 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 05 Lis 2011 01:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Z komentarzy wynika że trzy,ma max 4dni ten tel. A nawet 1 przy ostrym katowaniu.

barszcz91 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 07 Lis 2011 02:35   Postaw piwo autorowi tego posta

zrobiłem hard reset i wszystko wróciło do normy, bateria trzyma dłużej
Laki1231 [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 07 Lis 2011 02:36   Postaw piwo autorowi tego posta

barszcz91, czyli miałeś po prostu jakiś program który zżerał sporo wydajności. Żywotność na beterii wydłuża wyłączenie umts jeszcze.

Casaya [N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku Napisany: 07 Lis 2011 02:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
wyjasnione.zamykam