| Temat Zamknięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| mati6330 | |
|
| Witam! Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że telefon posiadam od niedawna i jestem w tym temacie "zielony";) Mój problem to ten w temacie, tzn. podczas próby wyświetlenia strony pojawia się informacja "Brak odpowiedzi bramy". Kiedy wchodzę w kreator wlan pisze, że daną sieć mam połączoną, ale ani wgraną przeglądarką, ani operą nie mogę otworzyć żadnej strony. Zaznaczam, że nie mam żadnego routera ani nic z tych rzeczy, jednakże w moim domu odbieram parę dostępnych pasm. We wcześniejszym telefonie (Samsung Monte) sieć normalnie się łączyła i wszystko działało. Mam nadzieję, że w miarę precyzyjnie opisałem swój problem;) Proszę o możliwie szybką odpowiedź oczywiście, ponieważ chyba nie tylko ja zetknąłem się z tym problemem:D Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//Laki1231 |
||
| Laki1231 | |
|
| mati6330, może gość wyłączył już udostępnianie bez jego zatwierdzenia? _________________ |
||
| mati6330 | |
|
| Być może bo od dłuższego czasu ani na Samsungu nie ma, ani na Nokii... Ale teraz kolejna sprawa - odwiedziłem już wiele miejsc, w których pasmo jest dostępne, ale zawsze jest błąd o bramie. Czy to taki dziwny zbieg okoliczności, że sieci są jakieś trefne (próbowałem z ok. 11) czy to po prostu coś z moim telefonem? Od razu mówię, że jest to 100% Nokia, gdyż robiłem wszystkie możliwe testy (sprawdzałem na jakiejś stronie nr. IMEI, patrzałem na te naklejki pod baterią i wszystko się zgadza). | ||
| Laki1231 | |
|
| mati6330, na ruterze musisz mieć udzieloną zgodę a otwarta może być;P możesz mieć połączenie ale nie będzie dostępu do neta. _________________ |
||
| mati6330 | |
|
| Jeżeli dobrze rozumiem to tak: w kreatorze wlan będzie pisało, że sieć połączona, a w rzeczywistości nie będę mógł przeglądać sieci? Tak? |
||
| Laki1231 | |
|
| Tak jest połączony z ruterem któy nie daje dostępu do sieci. Większość tak ma. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| mati6330 | |
|
| I jeszcze coś... Istnieje możliwość sprawdzenia czy z moim telefonem jest wszystko ok? Tylko tak bez żadnego kombinowania z routerem ze względu na to, że takiego nie posiadam:D | ||
| Laki1231 | |
|
| Tak połączyć się u jakiegoś znajomego inaczej nie da się. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| mati6330 | |
|
| No tak, ale wtedy trzeba jakieś informacje wstukiwać w telefonie i wgl. A przez to, że jestem leniwy to chciałem tego uniknąć:D Dziękuję za wszelkie info, które chciałem:) | ||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[N95 8GB] Brak połączenia z komputerem |
Pytania i Problemy z telefonami | Qubenss | |
[Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi |
Pytania i Problemy z telefonami | Zohan Dvir | |
[N500] Brak poprawnego połączenia WLAN |
Pytania i Problemy z telefonami | piomon1 | |
[5800] ,,Brak odpowiedzi bramki" przy połączeniu wifi |
Pytania i Problemy z telefonami | kolix | |
Vista (n95 8gb) |