Autor Wiadomość
El_ [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 11 Sty 2011 09:05 [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam mam problem otóz zainstalowałem windowsa 98 na noki N95-2 i mam problem / uruchamiam dosboxa i pojawiają sie 3 linijki z napisami jakimiś "blaster=a220 i7 D1 H5 T6 " oraz "ultrasnd= 240 3,3,5,5 i niżej ultradir=c:/ultrasnd" co mam zrobić pomocy kod emotikony: :) wszystko działa ale stoję na czarnym tle z 3 linijkami jakiś napisów help me pls !

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Zapoznaj się z tym punktem zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson
drago_o [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 12 Sty 2011 02:37   Postaw piwo autorowi tego posta

żeby się uruchomił windows musisz skopiować odpowiednie dla windowsa "dosbox" i "mapper"

El_ [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 12 Sty 2011 02:44   Postaw piwo autorowi tego posta
zainstalowałem dosboxa jeżeli chodzi o plik dosbox.conf to skopiowałem go bodajże w dobre miejsce a plik mapper hm raczej nic z nim nie robiłem zostawiłem jak był więc?
drago_o [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 14 Sty 2011 12:08   Postaw piwo autorowi tego posta

wrzuciłem sobie na telefon tego windowsa 98 i wydaje mi się, że problem jest w ostatniej komendzie dosbox.conf
Pobieranie / Download:

bez niej sam dosbox rusza... z normalnym systemem tez sobie radzi bez problemu jak ma pliki... bo wgrywałem win 3.1 i śmigał... tylko z tymi obrazami systemu coś mu nie gra... ale jeszcze nad tym pracuję i się nie poddaje kod emotikony: ;P też chce mieć win 98 na fonie kod emotikony: :D

No więc tak... windy 98 na tym się nie da postawić... natomiast udało mi się skutecznie odpalić win 3.1 i win 95... przy próbie uruchomienia windy 98 wyskakuje komunikat, że ta wersja MS-DOS jest za stara na uruchomienie windowsa 98... podejrzewam, że na skutecznie działającego win 98 będzie trzeba poczekać... puki co na pewno nie na standardowym dosboxie dostępnym na necie... być może komuś udało się go odpalić ale na pewno na zmodyfikowanym dosboxie...

PS. oj tam się czepiacie mojego nei heheh... kod emotikony: :D jakoś zawsze tak piszę mi się samo w pośpiechu i w dodatku raz przez przypadek dodałem do słownika w google chromie i mi nie poprawia samo teraz kod emotikony: :D

Posty połączone // Jackson

El_ [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 01 Lut 2011 02:38   Postaw piwo autorowi tego posta
odpaliłem windowsa .
drago_o [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 01 Lut 2011 04:27   Postaw piwo autorowi tego posta

napisz jak możesz jak to zrobiłeś?? ja odpalając win 98 miałem komunikat dos'owski, że ta wersja nie jest w stanie odpalić win 98, a dosboxa miałem najnowszego... sam chętnie sobie zainstaluje winde na telefonie kod emotikony: ;P

El_ [N95 8GB] Windows 98. Co robić gdy są linijki i czarny ekran Napisany: 16 Maj 2011 02:35   Postaw piwo autorowi tego posta
wielkie sorry że tak długo nie odpisywałem (awaria kompa) wystarczy ze zastosujesz sie do wskazówkę na tej stronie :

Pobieranie / Download:

Linki wstawiamy w tagu code.Poprawione.//patrikos23