Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
KaaC [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 25 Kwi 2011 11:04 [N95] Aparat nie uruchamia się   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam!
Otóż przestał działać mi aparat.... Po rozsunięciu "zasłony" aparatu niby coś się włącza lecz od razu cofa do PULPITU ;/
Tak samo jest z kamerką do video-rozmów kod emotikony: :(
Kiedyś też mi się tak stało, ale telefon był na gwarancji i to naprawili..
Do tego chciałem zaktualizować telefon (wgrać softa) i ciągle wyskakuje, że telefon został odłączony pomimo tego, że jest cały czas pod USB w trybie PC Suite.

Oddałbym go gdzieś do naprawy, ale boję się, że wyciągną oryginalne części i włożą zamienniki. Telefon był w pełni serwisowany w NOKI (PLUS).

Proszę o rady co do aparatu.

P.S Szukałem w internecie to nie znalazłem czegoś co by mi pomogło w problemie więc piszę tutaj i oczekuję normalnych odpowiedzi bez żadnych wyzwisk i innych bluzgów.
Tytuł wątku piszemy normalnie, tylko zaczynamy z dużej litery. Poprawiłem. Meler
Meler [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 07:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Na początek hard reset. Jak nie pomoże to wgranie softu przez Jafa lub Phoenixa
KaaC [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak zrobić HARD RESET I co za tym idzie ? Usuniecie kontaktów i innych rzeczy ? Można jaśniej ? Z góry dzięki.
sadam81 [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 09:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Tak. Kontakty, Wiadomości, liczniki danych, czasu, zakładki przeglądarki, pozycje kalendarza i pliki na C: - wszystko przepada. Najlepiej na początek zrób kopię zapasową na telefonie. Tylko nie rób kopii plików z C:.

Laki1231 [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 09:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Nie kopiuj folderami tylko plikami muzyke, filmy, zdjęcia. Zrób hard reset po hard resecie nie wkładaj karty pamięci. Jeśli aparat nie działa wgraj nowego softa, nadal nie wkładaj karty pamięci. Jeśli aprat zacznie działać dopiero włóż kartę uruchom ponownie i sprawdź czy nadal działa jeśli nie to masz syf na karcie.

KaaC [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 11:02   Postaw piwo autorowi tego posta

To tak, HARD RESET Zrobiony, aparat nadal nie działa co teraz ? Dużo roboty z tym? Najgorsze jest to, że telefon został wcześniej wystawiony na allegro z 100% sprawnością ;/
Laki1231 [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 11:18   Postaw piwo autorowi tego posta

KaaC, wydaje mi się, że może być coś z tasiemką od apratu albo tzeba nowy aprat włożyć. Tu masz opis jak wgrać softa pomijasz punkt w którym trzeba podmienić plik.

http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

KaaC [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 12:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, Z telefonem jest coś nie tak.... Po zrobionym HARD RESECIE, chciałem wybrać "Temat" i gdy wchodziłem w zakładkę "Tematy" telefon sam się wyłączał i włączał, zrobiłem ponownie HARD RESET, gdy wszedłem w zakładkę "tematy" było ok, ale gdy chciałem wybrać temat było to samo... Zrobiłem po raz trzeci reset i teraz jest OK, ale aparat dalej to samo ;/
Laki1231 [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 01:49   Postaw piwo autorowi tego posta

KaaC, wgraj sobie jeszcze najnowszego softa.

KaaC [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 02:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, No właśnie jestem zielony z tym wgrywaniem, a ten poradnik nie daje mi do myślenia... A Najnowszego softa mam wgranego. Telefon był regularnie oddawany do serwisu na przeglądy kod emotikony: ;)
Laki1231 [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 26 Kwi 2011 03:52   Postaw piwo autorowi tego posta

KaaC, wydaje mi się, że aparat do wymiany czasem można znajść na Allegri wymiana jest prosta:) jest na tasmie (na 99%)

KaaC [N95] Aparat nie uruchamia się Napisany: 29 Kwi 2011 02:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, Telefon sprzedaję za 340zł z takim stanem jak jest kod emotikony: ;)
Ale Wizual jest BDB+
1 2 »