| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Enola Gay | |
|
| Kupiłam telefon na allegro i w opisie było że telefon ma jedną wadę. Nie ma zasięgu. Myślałam że naprawa zajmie mi kilka minut i wszystko będzie jak należy. Aktualnie stwierdziłam że ten telefon mnie nie lubi bo nie daje się zrobić. ^^ Szkoda mi go przeznaczać na części bo jest w bardzo dobrym stanie więc proszę o pomoc w diagnozie. Przetestowałam telefon i odkryłam że telefon chwyta zasięg (do połowy) w mieście. To już zmienia postać rzeczy. Wystarczy wyjechać poza zabudowania i znika. Ja mieszkam na wsi wiec zasięgu kompletnie nie ma. * Próbowałam zmiany zakresu z 3g na gsm ale bez rezultatu. * Zasięg mam jedynie plusa bo antena jest 4km ode mnie. * Wszystkie styki i ścieżki sprawdziłam. * No i wymieniłam PA Brakuje mi już pomysłów. _________________ |
||
| darkhitman | |
|
| a moze kostka mocy siadla.ja tak mnialem kiedys w se.i dopiero w serwisie pomogli. _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
| No PA już wymieniłam (na nową). Kostkę mocy znaczy się. _________________ |
||
| ziomek | |
|
| hmmm a sama płyta główna jest w porządku ??? _________________ |
||
| Jack | |
|
| Enola nie baw się w mechanika bo jeszcze coś zepsujesz. Od tego jest serwis jak zależy Ci na telefonie. _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
| Jackson, ja jestem serwisem. Jeśli nie chcesz pomagać to nie pisz. ziom, wzrokowo wszystko w porządku, ponadto sprawdziłam przewodnictwo we wszystkich ścieżkach i tranzystorach. Jeszcze raz popatrzę styki ale wątpię... Zonk musi siedzieć gdzieś indziej. _________________ |
||
| ziomek | |
|
| a sama antena jest ok bo jeśli to nie wina ścieżek ani tranzystorów to wina musi leżeć albo w antenie albo w głównej płycie . _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
| antena to pierwsze co zmieniłam. pozostaje płyta główna. chyba. pomęczę się z tym jutro bo już mi oczy od tego wysiadają ^^ Naprawiłam. ^^ Nie wolno grzebać w telefonie jak się jest zmęczonym hehe. Kurde jak można wstawić antenę nie od tego modelu? To się nazywa talent. Do zamknięcia. Posty scalam, zamykam // Jackson _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[SATIO] Brak zasięgu gps |
Pytania i Problemy z telefonami | demon126pl | |
Problem z k800i - brak zasięgu po rozkręceniu |
Pytania i Problemy z telefonami | Bonus | |
[N95 8GB] Brak połączenia z komputerem |
Pytania i Problemy z telefonami | Qubenss | |
[N95 8GB] Brak odpowiedzi bramy (WLAN) |
Pytania i Problemy z telefonami | mati6330 | |