Autor Wiadomość
bospl34 [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 14 Gru 2010 05:01 [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD?   Postaw piwo autorowi tego posta
Spadł mi telefon z parapetu kod emotikony: :( przedni panel trzymał się na 1 śrubce i lcd trochę się naruszył. Po włączeniu świecił się na biało. Rozkręciłem go i wpiąłem Lcd ale wtedy się w ogóle nie świecił .Ale gdy przyginam taśmę od lcd(w stronę dolnej klawiatury) to świeci ale na biało. Zauważyłem że diody pod klawiaturą(tą pod zaraz pod Lcd)też świecą tylko gdy przyginam taśmę. Reszta jest ok włącza się jest dźwięk. Wie ktoś co mogło się uszkodzić??Jest może jakiś program którym bym mógł to sprawdzić??Z góry ThX kod emotikony: :]
drago_o [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 14 Gru 2010 05:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeśli chodzi o program to raczej nie ma takich diagnostycznych do telefonu... ale mogła się uszkodzić taśma lub jej gniazdo(co za tym idzie płyta do wymiany) Mogła się też tylko wypiąć taśma... Już pisałem o tym w innym temacie, że nawet jak wepniesz taśmę to możliwe, że nie załapie chociaż wszystko jest ok...

ziomek [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 14 Gru 2010 05:08   Postaw piwo autorowi tego posta

no chyba właśnie taśma .

bospl34 [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 14 Gru 2010 05:59   Postaw piwo autorowi tego posta
Taśma się nie wypięła bo jak napisałem wpinałem ją na nowo i nic. Jeżeli gniazdo(do którego wpina się taśmę od LCD) się uszkodziło to chyba taśma slide do wymiany a nie płyta przynajmniej tak na innym forum pisali. Czyli według ciebie do wymiany taśma od LCD czy taśma Slide??

Żeby było wam łatwiej to narysowałem jak ja to odginam\/
ziomek [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 14 Gru 2010 06:07   Postaw piwo autorowi tego posta

najlepszej odpowiedzi udzieli ci serwis ale według mnie z tego co pokazujesz to taśma jst zepsuta i nawet nie chodzi oto że dopięta czy nie . sam mam n95 wiele o niej wiem i wiem że ten telefon jest naprawdę bardzo trwały {po mimo wielu upadków dalej działa} . jak dla mnie to trudno powiedzieć w czym jest problem .

drago_o [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 14 Gru 2010 06:42   Postaw piwo autorowi tego posta

oczywiście, że taśma slide bo klawisze też gasną... no nie dodałem dla sprecyzowania... A ja też napisałem, że czasami samo wpięcie nie wystarcza... ale tak jak pisze @ziomek my nic nie wskuarmy nie widząc tego... w wypadkach hardware'owych najlepszym rozwiązaniem jest zazwyczaj komis...

bospl34 [N95] Co może być przyczyną uszkodzonego LCD? Napisany: 15 Gru 2010 07:21   Postaw piwo autorowi tego posta
Więc oddam go do serwisu a jak będę wiedział co jest do wymiany to kupie i wymienie. Thx za wskazówki