| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| grako12 | |
|
| Witam! Zacznę od tego iż używałem już wyszukiwarki Google i nic nie wskazała. Teraz jak to było z telefonem: Otóż, od rozładowania mego telefonu, nie wiem co się z nim dzieje. Tzn. Po rozładowaniu i podłączeniu go do ładowarki, w telefonie po prostu zaświecił się biały ekran. Tylko tyle. Telefon nie reaguje na przycisk power, hard reset czy cokolwiek innego. Jedyne co widać to po podłączeniu do ładowarki biały ekran (i to tylko przez kilka sekund, potem znowu gaśnie i tak w kółko). Z początku myślałem że to Dead phone, ale próby flashowania nie udają się. Zastanawiam się nad inną baterią, ale obecna ma ledwie miesiąc więc można uznać ją za nową. Pozdrowienia i przepraszam za niezwięzłą treść. Mój telefon to Nokia n95 8GB. Dziękuję za ewentualną pomoc. Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Następnym razem KOSZ.//patrikos23 |
||
| A.Wesker | |
|
| Zdaje mi się że coś z Taśmą.Ten model jest podatny na takie awarie.Wymiana taśmy powinna załatwić sprawe!Pytanko.Upadł ci przypadkiem? _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Zrób flashing JAF'em dwukrotnie. Pierwszy raz dead phone, kolejny raz z pominięciem tej opcji. Soft koniecznie czysty, niełamany. Inna ładowarkę, ale oryginalną załatw sobie. Może także baterię też załatw. Jeśli nic nie pomoże, serwis. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Obsadam81, próby flaszowania nic nie dają. Obstawiam tasmę, często padają. _________________ |
||
| grako12 | |
|
| Zapomniałem dodać że telefon 2 miesiące temu wrócił z serwisu. Taśma była wymieniana także. Telefon nigdzie nie upadł, po prostu rozładował się i już potem nie działał. Macie jakieś pomysły? |
||
| Laki1231 | |
|
| Wgrać softa na początek tylko musisz mieć naładowaną baterię. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm tutaj masz jak to zrobić, tylko pomijasz podpunkt z podmiana pliku jeśli nie chcesz shakowac telefonu _________________ |
||
| grako12 | |
|
| Próbowałem wcześniej flashować z JAF-em, po kliknięciu opcji Flash nie znajdowało mojego telefonu. Była opcja by wcisnąć POWER ON/OFF, a ze wzg. na to iż to u mnie nie działa (1 post) mimo naładowanej baterii, nie mogę z tym nic zrobić. Narazie spróbuję się dowiedzieć co z baterią i taśmą. | ||
| Laki1231 | |
|
| grako12, phoenix'em spróbuj. _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| całość przeprowadzasz na wyłączonym fonie _________________ |
||
| grako12 | |
|
Phoenix też nic nie daje. Więc pozostaję tylko serwis cóż dzięki za pomoc panowie.Pozdrawiam |
||
| A.Wesker | |
|
| coś około 100zł naprawa _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[N95] Biały Ekran po podaniu pin |