Autor Wiadomość
buczak [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 10:45 [N95] Przestało działać YouTube   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, jakieś pół roku temu oglądałem normalnie filmy na youtube w standardowej przeglądarce nokii n95. Pewnego dnia filmy przestały się ładowac. Kroki które poczyniłem:
- ustawienia fabryczne, bez zmian
- format telefonu, bez zmian
- proxy w real player wyłączone
- IP telefonu wpisałem do routera w zakładke dmz (chociaż w routerze nic wcześniej nie było kombinowane i działało)
Podejrzewam że youtube zaktualizowało coś u siebie.
ściągnąłem aplikacje youtube i filmy działają.
Czy ktoś potrafi rozwikła ten problem ? Proszę o pomoc.
Laki1231 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 10:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Opis:
  • ściągnąłem aplikacje youtube i filmy działają
, więc jej używaj problemu nie widzę a w realplayer punkt dostępu wap albo internet trzeba wybrać.
buczak [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 01:05   Postaw piwo autorowi tego posta
Chciałbym rozwiązac problem, anie go ominac. Wyszukiwarka filmów w aplikacji youtube jest co najmniej kiepska. Zawsze mam problemy z wyszukaniem mniej popularnych filmów.
Punkt dostępu w real playerze mam ustawiony(moja siec wifi), a proxy wyłączone.
Czekam na dalsze odpowiedzi.
Laki1231 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 01:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Korzystasz przy tym z systemowej przeglądarki czy np. opery? Próbowałeś wgrać najnowszy soft?

buczak [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 01:54   Postaw piwo autorowi tego posta
Próbowałem i z opery i z systemowej. Wcześniej i na systemowej i na operze filmy działały poprawnie.
Wersje oprogramowania mam najprawdopodobniej najnowszą v 35.0.002
Laki1231 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 02:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Wydaje mi się, że to wina youtube bo na SATIO/VIVAZ też przestało niektórym działać, albo masz coś źle skonfigurowane. Ja mam orange i do real player używałem punktu WAP lub INTERNET i nie wyłączałem proxy przez wifi też działało. Być może ten soft coś ma schrzanione

sadam81 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 03:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Real player nie obsługuje punkty dostępu internet dla filmów z youtube. Tylko video. Chyba, ze wyciągniesz link strumieniowy do filmu z youtube'a, a taka możliwość jest otwierając film przez operę mini i przełączając się na reala.

Laki1231 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 03 Gru 2011 03:22   Postaw piwo autorowi tego posta

sadam81, no tak przypominam sobie miałem w orange punkt VIDEO... ale nie zmienia faktu że działa mi na N8 na wapie

buczak [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 04 Gru 2011 11:10   Postaw piwo autorowi tego posta
Zauważyłem że jeżeli przełączę się na tryb komputer filmy normalnie działają z tym że są duże i nie da się ich oglądac.
Przez opere mini po włączeniu filmu pojawia się link odtwarzaj strumień, po włączeniu go pojawia się realplayer i nie ładuje filmu.
Laki1231 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 04 Gru 2011 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak odpalasz komputerową i klikniesz dwa razy w okno filmu to otworzy je na ekranie.
A spróbuj na mobilnej wybrać po wybraniu filmu opcję Przełącz na odtwarzacz filmów flash.

buczak [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 04 Gru 2011 11:50   Postaw piwo autorowi tego posta
Niestety po kliknięciu dwa razy na film i tak jest za duży na wyświetlacz telefonu. Próbowałem na tym trybie flash (beta) i nie ładuje. Wątpię aby udało się coś jeszcze wykombinowac, myślę że winowajcą jest youtube, a mój telefon jest już za stary.
Laki1231 [N95] Przestało działać YouTube Napisany: 04 Gru 2011 11:52   Postaw piwo autorowi tego posta

buczak, na 6120C mi odtwarza przez REALPLAYER więc chyba nie wina youtube