Autor Wiadomość
skoku8 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:02 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ?   Postaw piwo autorowi tego posta

witajcie. Kupiłem ostatnio nokię N96 i miał być uszkodzony tylko zasięg a okazało się że nie działa podświetlenie klawiszy muzycznych i przycisk aparatu. Na podświetlenie nie mam pomysłu a przycisk ma ten charakterystyczny "skok" i nie wygląda po rozebraniu na uszkodzony. Może to być wina softu ? Jest jakaś aplikacja do przypisania funkcji tego klawisza do innego? Dodam że aparat normalnie można włączyć tylko przycisk nie reaguje. Co do podświetlenia, ma ktoś jakiś pomysł? I przy okazji zapytam. Zasięg nie działał bo styki były ułamane ale je dolutowałem i był na full ale przez kilka godzin kod emotikony: :/ Później zaczęły się schody. Najpierw był cały ale nie dało się zadzwonić bo albo spadał do zera albo sam się rozłączał a później zaczął całkowicie znikać kod emotikony: :/ Po pewnym czasie zaczął się znów pojawiać i tak cały czas kod emotikony: :/ Teraz czekam na nowy korpus z anteną ale czy wie ktoś gdzie jest w tej nokii jakiś wzmacniacz sygnału? Może to jest uszkodzone i dlatego tak spada? A i czy ten bolec który dotyka klapki baterii też jest od zasięgu ? Proszę o pomoc i przepraszam że wszystko umieściłem w jednym temacie ale nie chcę śmiecić.
Laki1231 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
skoku8, to włączaj z poziomu menu innej możliwości nie widzę. Bolec do klapki baterii to przekaźnik FM. Przycisk może trzeba przelutować a skoro przyciski muzyki też nie to cały układ klawiatury do wymiany.

skoku8 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale te przyciski działają normalnie tylko nie świecą diody kod emotikony: :/ No ok włączyć go mogę tylko z poziomu menu ale nie mam jak zrobić zdjęcia skoro przycisk nie działa kod emotikony: :/ Czemu nie mogli dać możliwości robienia zdjęć też środkowym klawiszem ? Nie ma żadnej aplikacji do przypisywania funkcji klawiszy ?
Laki1231 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Bo jest AutoFocus proste? Aparat na programie do przypisania działać nie będzie. Wydaje mi się, że układ klawy padnięty.

skoku8 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Ile może kosztować naprawa ?
Laki1231 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie wiem nie orientuje się w 5310XM robiłem ostatnio całą płytę podróbkę za 17.50. Tu coś drożej będzie. Ale upewnij się pierw czy to jest to, żebyś w ciemno nie kupował.

skoku8 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:12   Postaw piwo autorowi tego posta

To ten układ jest na płytce klawiatury czy na głównej ?
EDIT: To jest coś takiego : http://allegro.pl/e9-filt...1468301514.html ???
Laki1231 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Płytka klawiatury nie filtr wymiana filtru jest droga. Ale filtr też może być więc najpierw sprawdź na innej albo zanieś do komisu niech oni kombinują.

skoku8 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok dzięki. A masz jakiś pomysł co do tego zasięgu?
Laki1231 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Hem może być ten korpus z anteną, telefon mógłbyć zalany, lub coś na płycie głównej.

sadam81 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Kolega w swoim telefonie zastosował folię aluminiową. Połączył ją z anteną i przykleił taśmą dwustronną do tylnej klapki. Działało.

skoku8 [N96] Alternatywa dla przycisku aparatu ? Napisany: 17 Mar 2011 08:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Sprzedający stwierdził że telefon upadł i od tamtego czasu zaczęły się problemy z zasięgiem a najlepsze jest to że wyświetlał 3G ale zasięgu nie miał kod emotikony: :D Ale jest opcja żeby od upadku ułamały się styki anteny? Nie były one całe urwane tylko trochę ułamane.
1 2 »