| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| skoku8 | |
|
witajcie. Kupiłem ostatnio nokię N96 i miał być uszkodzony tylko zasięg a okazało się że nie działa podświetlenie klawiszy muzycznych i przycisk aparatu. Na podświetlenie nie mam pomysłu a przycisk ma ten charakterystyczny "skok" i nie wygląda po rozebraniu na uszkodzony. Może to być wina softu ? Jest jakaś aplikacja do przypisania funkcji tego klawisza do innego? Dodam że aparat normalnie można włączyć tylko przycisk nie reaguje. Co do podświetlenia, ma ktoś jakiś pomysł? I przy okazji zapytam. Zasięg nie działał bo styki były ułamane ale je dolutowałem i był na full ale przez kilka godzin Później zaczęły się schody. Najpierw był cały ale nie dało się zadzwonić bo albo spadał do zera albo sam się rozłączał a później zaczął całkowicie znikać Po pewnym czasie zaczął się znów pojawiać i tak cały czas Teraz czekam na nowy korpus z anteną ale czy wie ktoś gdzie jest w tej nokii jakiś wzmacniacz sygnału? Może to jest uszkodzone i dlatego tak spada? A i czy ten bolec który dotyka klapki baterii też jest od zasięgu ? Proszę o pomoc i przepraszam że wszystko umieściłem w jednym temacie ale nie chcę śmiecić. |
||
| Laki1231 | |
|
| skoku8, to włączaj z poziomu menu innej możliwości nie widzę. Bolec do klapki baterii to przekaźnik FM. Przycisk może trzeba przelutować a skoro przyciski muzyki też nie to cały układ klawiatury do wymiany. _________________ |
||
| skoku8 | |
|
Ale te przyciski działają normalnie tylko nie świecą diody No ok włączyć go mogę tylko z poziomu menu ale nie mam jak zrobić zdjęcia skoro przycisk nie działa Czemu nie mogli dać możliwości robienia zdjęć też środkowym klawiszem ? Nie ma żadnej aplikacji do przypisywania funkcji klawiszy ? |
||
| Laki1231 | |
|
| Bo jest AutoFocus proste? Aparat na programie do przypisania działać nie będzie. Wydaje mi się, że układ klawy padnięty. _________________ |
||
| skoku8 | |
|
| Ile może kosztować naprawa ? | ||
| Laki1231 | |
|
| Nie wiem nie orientuje się w 5310XM robiłem ostatnio całą płytę podróbkę za 17.50. Tu coś drożej będzie. Ale upewnij się pierw czy to jest to, żebyś w ciemno nie kupował. _________________ |
||
| skoku8 | |
|
| To ten układ jest na płytce klawiatury czy na głównej ? EDIT: To jest coś takiego : http://allegro.pl/e9-filt...1468301514.html ??? |
||
| Laki1231 | |
|
| Płytka klawiatury nie filtr wymiana filtru jest droga. Ale filtr też może być więc najpierw sprawdź na innej albo zanieś do komisu niech oni kombinują. _________________ |
||
| skoku8 | |
|
| Ok dzięki. A masz jakiś pomysł co do tego zasięgu? | ||
| Laki1231 | |
|
| Hem może być ten korpus z anteną, telefon mógłbyć zalany, lub coś na płycie głównej. _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Kolega w swoim telefonie zastosował folię aluminiową. Połączył ją z anteną i przykleił taśmą dwustronną do tylnej klapki. Działało. _________________ |
||
| skoku8 | |
|
Sprzedający stwierdził że telefon upadł i od tamtego czasu zaczęły się problemy z zasięgiem a najlepsze jest to że wyświetlał 3G ale zasięgu nie miał Ale jest opcja żeby od upadku ułamały się styki anteny? Nie były one całe urwane tylko trochę ułamane. |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[FAQ] Mały dla początkujących |
iPhone/iPod touch/iPad | xJAmaTOx | |
[N500] Alternatywa dla Nokia Maps |
Szukam | Dixx37 | |
Sara - najlepsza alternatywa dla Siri |