| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Pietras | |
|
| Witam posiadam nokie n96 16gb i mam problem a mianowicie gdy chce nawiązać sygnał z satelitami to jest strasznie słaby i długo czekam na połączenie obojętnie w jakim miejscu jestem i telefon nie może sie połączyć z satelitami. Co robić ? Temat był sprzeczny z punktem 1.1 zasad tego działu, proszę się z nim zapoznać, zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZ'a // Jackson |
||
| Jack | |
|
| Możesz włączyć a-gps, który przyspieszy łapanie sygnału ale on potrzebuje internetu (na szczęście mało) _________________ |
||
| drago_o | |
|
dokładnie... a-gps zżera dosłownie grosze ale za to sygnał jest praktycznie od razu... działa to na zasadzie pobierania danych położenia satelity z internetu a nie wyszukiwania go w eterze jak robi się to standardowo... pozdro _________________ |
||
| Hofer192 | |
|
Nie przejmuj się u mnie też czasami bardzo długo łapie.. Potrafiłem czekać po 10 min.. a czasami czekam 2 i mam |
||
| Pietras | |
|
| z netem też nie łąpie... co robic ? ;/ | ||
| drago_o | |
|
| jeżeli z netem nie łapie to najpierw przeinstaluj softa na nowno na fonie jak nie zadziała to raczej serwis... bo opcje mogą być 2 (błąd oprogramowania lub uszkodzenie fizyczne) więc musisz próbować... _________________ |
||
| Pietras | |
|
| softa wgrywałem już wcześniej i nie pomogło Pheonixem. |
||
| Jack | |
|
| Możesz dokupić odbiornik gps za jakieś 300 zł i cieszyć się złapanym sygnałem w 4 sekundy. Jednak ja wybrałbym się najpierw do serwisu zobaczyć czy wszystko z twoim wbudowany odbiornikiem jest w porządku zanim kupił bym dodatkowy odbiornik _________________ |
||
| Pietras | |
|
| Mówisz do serwisu tylko karta gwarancyjna nie została podbita i zagubil sie paragon ;/ i sama wysyłka na diagnoze do serwisu kosztuje 30 zł + koszty naprawy o ile coś bd mogli zrobic. Już orientowałem sie mniej wiecej. |
||
| Jack | |
|
| no a kupno odbiornika? _________________ |
||
| Pietras | |
|
| do 60 zł można kupiĆ już. Ja sprawdzałem na Holuxu i chodził elegancko. |
||
| darkhitman | |
|
| a najlepiej sciagnij ovi mapy i bedzie za darmo.po [CENZURA] placic jak to samo za darmo wyjdzie Zakaz używania wulgaryzmów na forum. Ostrzeżenie słowne // Jackson _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[Nokia 500] Oczekiwanie na sygnał GPS. |
Pytania i Problemy z telefonami | jezzman | |
[Galaxy S SCL] Przerywający sygnał GPS |
Pytania i Problemy | Szymon035 | |
[N97] Lokalizacja GPS długo trwa |