Autor Wiadomość
Pietras [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 11 Lis 2010 07:25 [n96] Długo łapie sygnał GPS   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam posiadam nokie n96 16gb i mam problem a mianowicie gdy chce nawiązać sygnał z satelitami to jest strasznie słaby i długo czekam na połączenie obojętnie w jakim miejscu jestem i telefon nie może sie połączyć z satelitami. Co robić ?

Temat był sprzeczny z punktem 1.1 zasad tego działu, proszę się z nim zapoznać, zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZ'a // Jackson
Jack [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 11 Lis 2010 07:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Możesz włączyć a-gps, który przyspieszy łapanie sygnału ale on potrzebuje internetu (na szczęście mało)

drago_o [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 11 Lis 2010 10:06   Postaw piwo autorowi tego posta

dokładnie... a-gps zżera dosłownie grosze ale za to sygnał jest praktycznie od razu... działa to na zasadzie pobierania danych położenia satelity z internetu a nie wyszukiwania go w eterze jak robi się to standardowo... pozdro kod emotikony: ;)

Hofer192 [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 11 Lis 2010 10:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie przejmuj się u mnie też czasami bardzo długo łapie.. Potrafiłem czekać po 10 min.. a czasami czekam 2 i mam kod emotikony: :)
Pietras [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 14 Lis 2010 09:50   Postaw piwo autorowi tego posta
z netem też nie łąpie... co robic ? ;/
drago_o [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 14 Lis 2010 09:52   Postaw piwo autorowi tego posta

jeżeli z netem nie łapie to najpierw przeinstaluj softa na nowno na fonie jak nie zadziała to raczej serwis... bo opcje mogą być 2 (błąd oprogramowania lub uszkodzenie fizyczne) więc musisz próbować...

Pietras [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 14 Lis 2010 09:56   Postaw piwo autorowi tego posta
softa wgrywałem już wcześniej i nie pomogło
Pheonixem.
Jack [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 14 Lis 2010 10:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Możesz dokupić odbiornik gps za jakieś 300 zł i cieszyć się złapanym sygnałem w 4 sekundy. Jednak ja wybrałbym się najpierw do serwisu zobaczyć czy wszystko z twoim wbudowany odbiornikiem jest w porządku zanim kupił bym dodatkowy odbiornik

Pietras [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 14 Lis 2010 10:51   Postaw piwo autorowi tego posta
Mówisz do serwisu tylko karta gwarancyjna nie została podbita i zagubil sie paragon ;/
i sama wysyłka na diagnoze do serwisu kosztuje 30 zł + koszty naprawy o ile coś bd mogli zrobic. Już orientowałem sie mniej wiecej.
Jack [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 14 Lis 2010 11:01   Postaw piwo autorowi tego posta

no a kupno odbiornika?

Pietras [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 15 Lis 2010 09:19   Postaw piwo autorowi tego posta
do 60 zł można kupiĆ już.
Ja sprawdzałem na Holuxu i chodził elegancko.
darkhitman [n96] Długo łapie sygnał GPS Napisany: 15 Lis 2010 10:43   Postaw piwo autorowi tego posta

a najlepiej sciagnij ovi mapy i bedzie za darmo.po [CENZURA] placic jak to samo za darmo wyjdzie

Zakaz używania wulgaryzmów na forum. Ostrzeżenie słowne // Jackson