Autor Wiadomość
ZyGuS [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 04:12 [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam wszystkich użytkowników tego forum.

Właśnie zakupiłem telefon "Nokia N96" i mam kilka pytań odnośnie łamania systemu, wgrywaniu dziwnych rzeczy itp.

1. Jestem w trakcie wyrabiania certyfikatu na stronie OPDA, Jak już dostane certyfikat i key mam zamiar złamać soft tego telefonu według tego poradnika:
http://symbiane.pl/helloo...kia-vt24167.htm
I teraz moje pytanie, czy po złamaniu softu będę mógł wgrywać wszystkie aplikacje? chodzi o to że czasem trzeba cofać datę a to strasznie irytuje czy po złamaniu nie będzie z tym problemu?

2. Mam wgraną fabrycznie aplikacje N-gage, jak dodać do niej gry oczywiście pełne wersje?

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.nastepnym razem przeczytaj regulamin poprawnie i załóż temat.inaczej bedzie kosz// radziubaker

Linków prowadzących do forum nie kodujemy.// patrikos23
Harmattan [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 05:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
1. Po złamaniu systemu nie potrzeba certyfikatów. Więc dat też nie potrzeba zmieniać kod emotikony: :) Pamiętaj, że przy łamaniu softa tracisz tylko gwarancje na telefon, ale jak wgrasz spowrotem czystego softa to znowu będzie na gwarancji kod emotikony: :) A co do drugiego pytania to nie wiem.

Casaya [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 05:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Satio,
podobno tą metodą nie tracisz gwarancji

http://symbiane.pl/just-h...5-3-vt22648.htm

choć teraz to juz Serwis Nokia tak sie czepia że nawet po zaktualizowaniu telefonu traci sie gwarancje.więc,albo lepiej nie łamać i podpisywać certem.albo ryzykować

ZyGuS [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 05:36   Postaw piwo autorowi tego posta
Ale bez złamania nie wgram Ngage chyba nie?
Casaya [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 05:40   Postaw piwo autorowi tego posta

ZyGuS, Ngage juz nie istnieje

Laki1231 [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 05:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
NGage już nie działa i nie będzie. Nokia zrezygnowała.

Co do hakowania straciłbyś gware jakbyś hakował wgrywając softa. A tak to robisz hard reset i po kłopocie.

ZyGuS [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 06:49   Postaw piwo autorowi tego posta
Omg szkoda kod emotikony: :)

Są jakieś specjalne gry pod symbiana?
Czy tylko java?
Jack [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 06:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Owszem są w odpowiednich działach ten temat chyba jest przeznaczony do Twoich pytań odnoście łamania systemu prawda ?

Casaya [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 27 Cze 2011 06:56   Postaw piwo autorowi tego posta

ZyGuS, są w dziale http://symbiane.pl/s60v3-cat23.htm.
schodzimy z tematu.jeszcze jeden offtop i zamykam

Baton [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 29 Cze 2011 07:08 [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu   Postaw piwo autorowi tego posta

ZyGuS napisał/a:
  • Witam wszystkich użytkowników tego forum.

Właśnie zakupiłem telefon "Nokia N96" i mam kilka pytań odnośnie łamania systemu, wgrywaniu dziwnych rzeczy itp.

1. Jestem w trakcie wyrabiania certyfikatu na stronie OPDA, Jak już dostane certyfikat i key mam zamiar złamać soft tego telefonu według tego poradnika:
    http://symbiane.pl/helloo...kia-vt24167.htm
    I teraz moje pytanie, czy po złamaniu softu będę mógł wgrywać wszystkie aplikacje? chodzi o to że czasem trzeba cofać datę a to strasznie irytuje czy po złamaniu nie będzie z tym problemu?

2. Mam wgraną fabrycznie aplikacje N-gage, jak dodać do niej gry oczywiście pełne wersje?

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.nastepnym razem przeczytaj regulamin poprawnie i załóż temat.inaczej bedzie kosz// radziubaker

Linków prowadzących do forum nie kodujemy.// patrikos23

1. Ja także robiłem certyfikaty ale jest to strasznie czasochłonne kod emotikony: :( Zhakuj telefon i będzie git bo robienie certyfikatu za każdym razem musisz wchodzić na kompa. A jak zhakujesz telefon to będziesz mógł sobie instalować aplikacje z telefonu.
2.Jeżeli chodzi o N-gage to jest tutorial na forum więc wystarczy sobie poczytać ale ja sam tego nie używam.
Laki1231 [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 29 Cze 2011 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
2. N-Gage Baton, nie istnieje tak jakby już nie będzie działać.

Baton [N96] - Kilka pytań odnoście złamania systemu Napisany: 30 Cze 2011 08:42   Postaw piwo autorowi tego posta

no ja tego nie używam więc się tym nie interesuję Laki kod emotikony: :P