Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
szafirldz [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 10:17 [N96] Nie mogę jej odpalić.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Mam Nokię N96.. Kupiłem ją niesprawną.. Miał być tylko do wymiany wyświetlacz.. Wyświetlacz kupiłem, założyłem i nie działa nadal. Przy jej włączaniu tylko zawibruje i podświetli się joy i nic więcej. Próbowałem postawić ją na nogi przez Phoenixa i JAFA wgrywając przez dead phone.. W oby programach wyskakują jakieś błędy..
Casaya [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 10:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
mozliwe ze zrobiony był dowgrade..

jakie błedy wywala ci jaf?

jak masz winde 7 to musisz jafa tym sposobem zainstalować

http://symbiane.pl/instru...s-7-vt19195.htm

edit:
a mozliwe ze to nie soft padł tylko płyta głowna,certy...

szafirldz [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 10:31   Postaw piwo autorowi tego posta

wysłać logi z JAFA i Phoenixa? Instalowałem JAFA zgodnie z tym tutkiem co przed chwilą mi podałeś Kolego kod emotikony: :)

Casaya [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 10:33   Postaw piwo autorowi tego posta

szafirldz, no i co tam ci wyskoczyło?
na wyłaczony telefonie stawiasz?

szafirldz [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 10:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Pobieranie / Download:

To jest JAF. A czy był down robiony to tego to już niestety nie wiem..

Casaya [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 10:56   Postaw piwo autorowi tego posta

to raczej był phoenix kolego...

wyglada na to ze program nie znajduje telefonu...

sterowniki najnowsze?
telefon podłączasz w odpowiednim momencie?
pamietaj ze telefon muisz miec odłaczony od USB i dopiero podłączasz jak poprosi o
searchng phone

i wtedy przyciskasz włacznik telefonu na sekunde

edit:

a najnowszy soft musisz wrzucic do folderu rm-xxx
teen folder rm-xxx do folderu Products

szafirldz [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 11:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Pobieranie / Download:

A to jest Phoenix. Oczywiście, robię na wyłączonym telefonie.

Czy sterowniki najnowsze to ja nie wiem.. Jak możesz, to zapodaj mi link do najnowszych sterów i zobaczymy.. Może to wina sterowników.. Tak tel włączam wtedy kiedy mnie o to poproszą oba programy. A gdzie soft zapodać to też wiem więc spoko.

Nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu. Posty sklejone. // radziubaker

Casaya [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 10 Paź 2011 11:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Pobieranie / Download:

a prosze bardzo

antywirusa wyłącz jak masz.ovi,NSU i wszystko inne powiązane z telefonem też..

szafirldz [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 11 Paź 2011 12:30   Postaw piwo autorowi tego posta

A więc ściągnąłem te sterowniki i okazało się, że są już najnowsze zainstalowane..

Laki1231 [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 11 Paź 2011 06:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Radziu i szafirldz, soft się wgrywa poprawnie na tel nie musiał być zrobiony downgrade, wystarczy, że ktoś softa robił phoniexem. N96, n85, n82 sa często tak uwalone. Komis Ci to postawi tylko dobry komis pierwszy leszy zawoła albo 100 albo powie, że się nie da. Około 80zł postawienie tej komórki taki max to jest.

Autor postu otrzymał pochwałę.
danek-94 [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 11 Paź 2011 01:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie trać czasu. Poprotu go sprzedaj. Mam n96 i ten telefon ma czasem takie humory, że wolał bym mieć jakiegoś klasyka z czarno białym ekranem.

szafirldz [N96] Nie mogę jej odpalić. Napisany: 11 Paź 2011 08:19   Postaw piwo autorowi tego posta

No dziękuję Koledzy kod emotikony: :) Temat do zamknięcia. Pozdrawiam kod emotikony: :)

wiec zamykam. // radziubaker