Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
danek-94 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 07:48 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Dzisiaj założyłem nową taśme do telefonu. Po włączeniu uruchomiła się normalnie. Ale problem polega na szarym kilku centymetrowym pasku u góry ekranu. Z czym jest to związany problem? Płyta główna czy ekran? Taśma odpada. Soft również ponieważ był przezemnie wygrany jakiś miesiąc temu. Pozdrawiam. kod emotikony: :O

Nazwa tematu poprawiona wedlug punktu 1.1 regulaminu tego dzialu. // radziubaker

Laki1231 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 07:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Nie wykluczaj taśmy oryginał czy podróba?

Autor postu otrzymał pochwałę.
danek-94 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 08:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Powiem tak. Jakość HQ. Na poprzedniej taśmie nie działał tylko joystick więc podłączyłem telefon na starej taśmie i ten sam problem.

Laki1231 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 08:04   Postaw piwo autorowi tego posta

danek-94, no to ja stawiam na LCD... lub gniazdo od LCD wypinałeś LCD to może coś uszkodziłeś, wszystko jest delikatne

danek-94 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 08:09   Postaw piwo autorowi tego posta

nie sądze. Rozbierając ten telefon jestem mega delikatny. Ale jak kupię ekran i się okaże że to płyta to będe w plecy jakieś 60 zł.

Casaya [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 09:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
ja mysle ze lipny LCD

Laki1231 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 06 Gru 2011 09:33   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, rozbierał tel może uszkodził gniazdo nawet, warto podłożyć inny ekran narazie ale nie kupować w ciemno
danek-94 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 07 Gru 2011 03:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Tylko z kąd inny ekran? Same problemy z tym telefonem. Jest jakaś nokia z symbianem bez dotykowego ekranu nie rozsuwana i z wbudowanym GPS??

Laki1231 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 07 Gru 2011 03:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Nokia C5 lub C5 5MP fajny telefonik. Wada ekran pod kątem nic nie widać, ale mocny procesor;) TANI.
Casaya [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 07 Gru 2011 03:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
danek to zdecyduj co chcesz zrobic.wymieniac?kupic nowy lcd?

sadam81 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 07 Gru 2011 05:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Idź do pierwszego lepszego komisu, oddaj telefon, tak aby zdiagnozowali go z innym wyświetlaczem i się okaże, ale taka zabawa może kosztować ok 30zł, bo nikt za darmo nie będzie chciał się bawić w takie coś.

danek-94 [N96] Szary kilku centymetrowy pasek u góry ekranu. Napisany: 07 Gru 2011 05:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok. Wymienie lcd. Boże jacy wszyscy na tym forum drażliwi xd kod emotikony: ;)