| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Deathes | |
|
| Witam. Mam dość nietypowy problem. Twierdze, że jest coś z oprogramowaniem N96, jednak sam nie potrafie tego naprawić. Problem jest taki: Gdy słucham muzyki ze standardowego odtwarzacza w N96 przez słuchawki i gdy otrzymuje wiadomość SMS telefon automatycznie ścina się i restartuje. Dzieje się to przy każdorazowym otrzymaniu sms. Pomocy! |
||
| Jack | |
|
| Wgraj to samo lub nowsze oprogramowanie korzystając z NSU na komputer _________________ |
||
| Deathes | |
|
| Wgrałem najnowsze (to samo) oprogramowanie przez NSU. Usterka wciąż istnieje. Wgrałem przez Phoenixa product code odpowiadajacy temu modelowi (euro black 3) i też nic się nie zmieniło. Już nie mam pomysłu. Apeluję o pomoc. |
||
| Jack | |
|
| wiele telefonów sama z siebie się restartuje. Jeżeli bardzo ci na tym zależy to wykonaj hard format. A może korzystasz z jakichś modyfikacji np patchy itp? _________________ |
||
| Deathes | |
|
| Wcześniej nie miałem tego typu problemów. Natomiast od czasu złamania symbiana metodą HelloOX i certyfikatami telefon zaczął właśnie się restertować ale tylko i wyłącznie w sytuacji gdzie słucham muzyki przez słuchawki i dostaje sms. W tym właśnie momencie gdy dostaje sms telefon nagle się wyłącza i po 10 sekundach włącza. Jak wyżej pisałem zrobiłem kilka krotnie reintal oprogramowania i product code. (nie jestem pewny czy to samo.) Jest to tym bardziej irytujące, ponieważ przeszkadza w codziennym użytkowaniu. W dalszym ciągu apeluję o pomoc. Czy są jakieś metody całkowitemu wykasowaniu wszystkich plików z telefonu i wgraniu ich ponownie? (w tym system itd) |
||
| Jack | |
|
| zrób backupa i hard format. Tylko zanim po formacie przywrócisz backup to sprawdź czy przy dostawaniu sms i słuchaniu muzyki masz już normalnie. Jeżeli wszystko wróci do normy to lepiej nie przywracaj backupa ponieważ wszystko może wrócić - także restarty. _________________ |
||
| Deathes | |
|
| Zrobiłem Hard Reset wciskając : 3 + * + zielonąSłuchawkę + włącznikGórny. Sprawdziłem telefon. Wciąż to samo. Nie mam pomysłu Drogi Jackson'ie, bardzo proszę o głębokie zastanowienie się nad problemem. Jeśli Pan tu nic nie wymyśli to już będzie koniec |
||
| ziomek | |
|
| problem tyczy się natury hardware skoro hard format nie pomógł najprawdopodobniej masz coś zepsute z samą płytą główną . _________________ |
||
| Deathes | |
|
| Cóż, jeśli jest tak jak mówi wyżej użytkownik będę musiał oddać telefon do serwisu. Jeśli jednak ktoś może pomóc w jakikolwiek sposób i ma pomysł proszę pisać. Pozdrawiam. |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
[N79] Telefon restartuje się |
Pytania i Problemy z telefonami | macia0000 | |
[X6] Telefon co jakiś czas restartuje się |
Pytania i Problemy z telefonami | drago_o | |
[5800] Telefon samoczynnie się restartuje. |
Pytania i Problemy z telefonami | sznoruwa9 | |
[5530 XM] Telefon się restartuje i trzeszczą głośniki |
Pytania i Problemy z telefonami | zagadka | |
[5230] Telefon sam łączy się z internetem. |
Pytania i Problemy z telefonami | demonoid | |
[N97] Uszkodzony włącznik, telefon się sam wyłącza |