Autor Wiadomość
Deathes [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 03:09 [n96] Telefon sam się restartuje   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Mam dość nietypowy problem. Twierdze, że jest coś z oprogramowaniem N96, jednak sam nie potrafie tego naprawić. Problem jest taki:

Gdy słucham muzyki ze standardowego odtwarzacza w N96 przez słuchawki i gdy otrzymuje wiadomość SMS telefon automatycznie ścina się i restartuje. Dzieje się to przy każdorazowym otrzymaniu sms.

Pomocy! kod emotikony: :(
Jack [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 03:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Wgraj to samo lub nowsze oprogramowanie korzystając z NSU na komputer

Deathes [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 07:07   Postaw piwo autorowi tego posta
Wgrałem najnowsze (to samo) oprogramowanie przez NSU. Usterka wciąż istnieje.
Wgrałem przez Phoenixa product code odpowiadajacy temu modelowi (euro black 3) i też nic się nie zmieniło. Już nie mam pomysłu.

Apeluję o pomoc. kod emotikony: :(
Jack [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 07:56   Postaw piwo autorowi tego posta

wiele telefonów sama z siebie się restartuje. Jeżeli bardzo ci na tym zależy to wykonaj hard format. A może korzystasz z jakichś modyfikacji np patchy itp?

Deathes [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 08:57   Postaw piwo autorowi tego posta
Wcześniej nie miałem tego typu problemów. Natomiast od czasu złamania symbiana metodą HelloOX i certyfikatami telefon zaczął właśnie się restertować ale tylko i wyłącznie w sytuacji gdzie słucham muzyki przez słuchawki i dostaje sms. W tym właśnie momencie gdy dostaje sms telefon nagle się wyłącza i po 10 sekundach włącza. Jak wyżej pisałem zrobiłem kilka krotnie reintal oprogramowania i product code. (nie jestem pewny czy to samo.) Jest to tym bardziej irytujące, ponieważ przeszkadza w codziennym użytkowaniu.

W dalszym ciągu apeluję o pomoc. Czy są jakieś metody całkowitemu wykasowaniu wszystkich plików z telefonu i wgraniu ich ponownie? (w tym system itd) kod emotikony: :ehh:
Jack [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 09:06   Postaw piwo autorowi tego posta

zrób backupa i hard format. Tylko zanim po formacie przywrócisz backup to sprawdź czy przy dostawaniu sms i słuchaniu muzyki masz już normalnie. Jeżeli wszystko wróci do normy to lepiej nie przywracaj backupa ponieważ wszystko może wrócić - także restarty.

Deathes [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 10:19   Postaw piwo autorowi tego posta
Zrobiłem Hard Reset wciskając : 3 + * + zielonąSłuchawkę + włącznikGórny.
Sprawdziłem telefon. Wciąż to samo.

Nie mam pomysłu kod emotikony: :( Drogi Jackson'ie, bardzo proszę o głębokie zastanowienie się nad problemem. Jeśli Pan tu nic nie wymyśli to już będzie koniec kod emotikony: :no:
ziomek [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 10:50   Postaw piwo autorowi tego posta

problem tyczy się natury hardware skoro hard format nie pomógł najprawdopodobniej masz coś zepsute z samą płytą główną .

Deathes [n96] Telefon sam się restartuje Napisany: 02 Lis 2010 11:20   Postaw piwo autorowi tego posta
Cóż, jeśli jest tak jak mówi wyżej użytkownik będę musiał oddać telefon do serwisu. Jeśli jednak ktoś może pomóc w jakikolwiek sposób i ma pomysł proszę pisać.

Pozdrawiam.