| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| karlkar | |
|
| Witajcie. Mam na mojej N97 wgrany soft w wersji 11.0.021. Chciałbym zaktualizować firmware do najnowszego, a potem złamać system. Problem polega na tym, że0 nie mogę zaktualizować firmware. Po podłączeniu do kompa telefonu odpala się Ovi Suite, wchodzę w aktualizację oprogramowania, wykrywa, że firmware jest nieaktualny i dodatkowo, że mam niaktualny application installer. Po wciśnięciu zainstaluj nowy firmware pojawia się "przygotowywanie", a po chwili "Błąd wewnętrzny". Pomyślałem, że pewnie muszę ten installer zaktualizować. Tak też zrobiłem - po pobraniu go telefon się zresetował, pojawiło się na białym tle "Uaktualnianie", po czym telefon się włączył i pojawiła się informacja, że aktualizacja nie została przeprowadzona, ze względu na niezgodność z telefonem. Chciałem więc od razu wgrać najnowszy soft pheonixem, ale nie wiem czy to możliwe? Nie będzie problemów? Chciałem sprawdzić, czy mój PC jest na liście w navifirm i owszem - znajduje się tam, jednak żaden plik z pobranych przez navifirm nie ma takiej samej nazwy jak plik z paczki, która jest na tym forum, w poradniku jak złamać każdy telefon. Pliki pobrane przez navifirm: Pobieranie / Download:
A plik z paczki: Pobieranie / Download:
Proszę o pomoc Pozdrawiam. EDIT: Telefon był kupiony przez allegro. Właściciel utrzymuje, że sprowadzony jest z Wielkiej Brytanii. Navifirm pokazuje dla tego PC jakiś firmware z GB. Czy wgranie softu z GB przypadkiem nie usunie mi polskiego języka? Może powinienem zmienić PC? |
||
| nikus287 | |
|
| http://symbiane.pl/hackow...0v5-vt14598.htm Tutaj prawdopodobnie bedzie odpowiedź na twoje pytanie _________________ |
||
| karlkar | |
|
| Prawdopodobnie nie, gdyż jak napisałem - hackując według tam opisanej metody dochodzę do punktu "7. Z listy wyświetlonych plików zaznacz i usuń ten, którego nazwa jest taka sama jak tego, który pobrałeś przed chwilą(chodzi mi o plik, jak to nazwałem tez "z hackiem). Obydwa pliki mogą się różnić tylko końcówką, na przykład oryginalny będzie miał końcówkę .U12, a zmodyfikowany .U11. Wtedy należy zmienić końcówkę zmodyfikowanego pliku na taką jaką ma oryginał! Często w nazwie oryginalnego pliku jest nazwa operatora, dla którego było brandowane firmware." Nie mam pliku o nazwie, która różni się tylko końcówką. Do tego nie mogę zaktualizować firmware do najnowszego, a wg. tego co wysłałeś potrzebna jest "Paczka firmware o takim numerze jaki aktualnie znajduje się w Twoim telefonie,czyli ta którą będziemy hackować. Możesz ją pobrać przez program Navifirm." - chcę wiedzieć czy musi być na telefonie wgrana najnowsza wersja softu, czy może być starsza, a hack na najnowszą. PC jaki mi wyświetla Pheonix to 0587691, natomiast polski firmware jest dla PC 0576368. Ale jakim cudem mam PC z GB i polski język? Może ten gościu z allegro coś zwalił? Czy mogę zmienić PC na polski i spróbować wtedy aktualizacji? |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Metoda na hack - wszystkie telefony (25.09.11)Działa na Satio |
Hacked Symbian/Flashing | DSV | |
Trend Micro Hack, metoda z 23.09.2011 |
Hacked Symbian/Flashing | chucky | |
Hack i wgrywanie softu JAF'em - S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Phone. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Hack i wgrywanie softu Phoenixem S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Flashing. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Aktualizacja firmware dla telefonu Nokia E5 - 081.004 |
Newsy | Laki1231 | |
N97 - nowy firmware 30.0.016 |
Pozostałe | Jack | |
N97 Mini - nowy firmware 20.0.016 |
Pozostałe | Jack | |
[N97] Co o tym sadzicie ?? Best custom firmware? |
Pytania i Problemy z telefonami | victor923 | |
Nowy firmware 21.0.045 dla N97 już jest! |