Autor Wiadomość
Lindacento [N97 mini] Jak ustawić sterowanie w vNes ? Napisany: 11 Lis 2010 05:15 [N97 mini] Jak ustawić sterowanie w vNes ?   Postaw piwo autorowi tego posta

szukam szukam i wujek google nie potrafi mi pomóc.. więc zapytuję tutaj fachur kod emotikony: :D
emulator się odpala, mogę wybrać grę... i to wszystko.. powiedzcie mi jak ustawić tutaj sterowanie, pozmieniać ustawienia dźwięku itp itd.. bo aktualnie nie działa ani wyświetlacz dotykowy, ani żaden z przycisków sprzętowych... a chciałem sobie pograć w stare klasyki kod emotikony: :(
chyba, że jest jeszcze jakiś program do emulacji NES'a na tej platformie, oprócz GPFC, bo ten wyświetla się na śmiesznie małym ekraniku i niezbyt wygodnie się gra.

thanks from mountain for advices kod emotikony: ;)

ziomek [N97 mini] Jak ustawić sterowanie w vNes ? Napisany: 14 Lis 2010 01:19   Postaw piwo autorowi tego posta

spróbuj zainstalować starszą lub nowszą o ile jest wersje . zawsze jest masa innych emulatorów : Emulator SNES - Vampent vSun,UAE4All,Frodo,ScummVM ni powiem ci czy wszytkie działają na s60v5 ale któryś napewno .

Frendwest [N97 mini] Jak ustawić sterowanie w vNes ? Napisany: 17 Lis 2010 04:58   Postaw piwo autorowi tego posta
Siema
mam dokładnie ten sam problem, wszystko śmiga ale zatrzymuje się na etapie menu głównego i brakuje przycisku OK. Są 2 opcje żeby to naprawić:
1. Albo zainstaluj programik Virtual Keyboard i uruchom go przed uruchomieniem gry (w moim przypadku jest to niemożliwe, w sieci nie można zlalezc podpisanej aplikacji a robiąc to samemu i tak nie działa, to jest fenomen mojej n97mini, nie da się jej złamać powszechnie stosowanymi metodami a podpisane recznie aplikacje nie chcą działać i tak)
2. Znajdz kogoś kto stworzy Ci plik config, który wystarczy podmienić w systemie żeby działały inne przyciski, sam próbuje to zrobić od 3 dni i dalej kiszka, ale dam rade mysle:)

Jeśli znajdzisz rozwiązanie napisz je tutaj i wrzuć plik który Ci pomógł, jeśli mi się uda, zrobię to samo, powodzenia:)
Lindacento [N97 mini] Jak ustawić sterowanie w vNes ? Napisany: 27 Lis 2010 12:45   Postaw piwo autorowi tego posta

coś tam wynalazłem, tylko dziko klawisze ustawione, może coś trzeba pokombinować, ale działa :ok:

Pobierasz pliki:
Pobieranie / Download:

Podpinasz telefon jako pamięć masową i przegrywasz vNES.cfg
do Private \ 20010EDB folder.

Sposób nie mój, podpatrzyłem na innej stronie. Żeby nie być posądzonym o plagiaty napisałem co najwazniejsze po swojemu

Koduj linki // Jackson