Autor Wiadomość
aro777 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 10:31 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować   Postaw piwo autorowi tego posta

Kupilem do swojego telefonu nowa baterie poniewaz stara oryginalna trzymala poltora dnia i pokazywala całą energie a pozniej w godzine lub dwie schodzilo do zera.
Kupilem z firmy FOrever 1400mAh. Troszke nie jestem pocieszeony bo trzyma gora dwa dni, ale chodzi o to ze jak podlacze do ladowania nawet na calą noc to nawet rano pokazuje ze caly czas laduje, nie ma konca, no ale musze odlaczyc w koncu od ladowarki i pokazuje całąnałądowaną tylko ze myslalem ze bedzie chociaz jeden caly dzien trzymac dluzej od starej. Taką baterie powinienem reklamować u sprzedawcy?
drago_o [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 12:18   Postaw piwo autorowi tego posta

błąd ładowania może wynikać z nieoryginalności... radzę zaobserwować czy się nie wybrzusza skoro ciągle się ładuje... czy zareklamować?? raczej dużo to nie da... bo oryginalna N97 ma chyba baterie 1200 więc ciężko będzie cokolwiek udowodnić skoro jest inna... ale może uda Ci się ją oddać...

Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 12:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Albo masz uszkodzony układ;) chyba 50zł naprawa.

aro777 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 12:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie nie mowie o reklamacji nokii w serwisie tylko w sklepie skad kupowalem baterie zareklamowac samą baterie. Starą baterie jeszcze mam i ją normalnie laduje
drago_o [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 12:47   Postaw piwo autorowi tego posta

no ja też mówię o baterii... może uda ci się ja zwrócić... ale jest nieoryginalna więc nie ma nic wspólnego z danymi podanymi przez producenta że telefon ma np 320h czasu czuwania... jak trafisz na miłego typa może ją oddasz aczkolwiek już ją używałeś, jest odpakowana... wątpię czy oddasz...

Laki1231 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 12:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Przyjmą w ramach gwarancji którą dostał na tą baterię;/ i poczeka z miesiac za nim mu oddadza nową;)

drago_o [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 01:13   Postaw piwo autorowi tego posta

no to zależy gdzie kupił baterie... nie zawsze jest gwarancja na nią... ale możliwe... ale mi chodzi bardziej o co innego... o to, że tłumaczenie, że za krótko trzyma jak na Twoje oczekiwania może być za mało.. ale żeby się dowiedzieć trzeba tam iść i sprawdzić kod emotikony: ;)

Laki1231 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 01:45   Postaw piwo autorowi tego posta

bo oryginał to co innem nie jakieś bądziewie od Chinolów

aro777 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 04:28   Postaw piwo autorowi tego posta

No bylem, powiedzieli ze to ze laduje tak dlugo i nie przestaje to nic niezwyklego ze tak ma byc to normalne, bo bateria jest wieksza, ladowarka za slaba i musi ladowac dluzej do tego nowa jest w trybie formatowania i to dlatego. Pogadalem ze rozumiem ze moze byc troche dluzej ale zeby po calej nocy nadal ladowalo? Mowią ze to normalne i zeby sie tym nie przejmowac. No nie wiem teraz... zobacze jeszcze tydzien czy dwa jak to sie bedize zachowywac
Laki1231 [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 04:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie normalne;/

drago_o [N97 mini] Nowa bateria nie chce się ładować Napisany: 22 Sty 2011 06:36   Postaw piwo autorowi tego posta

tak jak powiedziałem... sprawdź czy przy nieustannym ładowaniu się nie wybrzusza... bo to grozi wybuchem...(co najwyżej dziura w spodniach i po telefonie bądź opatrunek na uchu/ręce i po telefonie)

jeżeli tylko trzyma lepiej niż poprzednia to i tak dobrze i nie powinno być z nią innych problemów...