Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
teraxulek [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:04 [N97 Mini] Zamulacz   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam

Mój problem polega na tym, że posiadam N97 Mini kod emotikony: xD . Strasznie muli mi ten telefon. Wszystko zawsze instaluję na kartę pamięci (8 Gb). Soft mam 12.0.110 fabryczny. Przeglądanie zdjęć zamula tak, że ręce opadają. Już samo włączenie galerii jest nie lada wyzwaniem. Menu muli okropnie. Zanim zjadę w dół suwakiem w menu to mija jakieś 10 sekund. W momencie gdy ktoś do mnie dzwoni telefon czasami się zawiesza lub też próbując odebrać połączenie przychodzące po prostu nie da się w żaden sposób tak jakby telefon nie reagował na dotyk (przesunięcie po ziel. strzałce).

Widziałem gdzieś na YT N97 Mini z wgranym softem od C6. Pojęcie na temat PC mam spore ale w wymiany oprogramowania w fonie nigdy się nie bawiłem. Nie mam pojęcia skąd wziąć owe oprogramowanie (instrukcje wgrywania softu widziałem na forum). Albo żeby ktoś pomógł mi znaleźć jakieś dobre "custom firmwire".

Jestem kompletnym laikiem co do telefonów więc proszę o zrozumienie.

Pozdrawiam i czekam na pomoc kod emotikony: :)
chucky [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:07   Postaw piwo autorowi tego posta

wgraj sobie nowszego softa albo zrób hard format

Autor postu otrzymał pochwałę.
teraxulek [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:08   Postaw piwo autorowi tego posta
Softu nowszego już nie ma od 12.0.110. Hard format na ile mi może czasu pomóc ? Do następnego zamulenia zapewne ;/
master228 [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:15   Postaw piwo autorowi tego posta

teraxulek, hard reset to reset wszystkich ustawień, przywraca telefon do stanu fabrycznego, jak nie pomoże to wgraj od nowa softa.

chucky [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak nie ma nowszego softa jak mi navifirm pokazuje że najnowszy soft do n97 mini to 30.0.4

teraxulek [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:17   Postaw piwo autorowi tego posta
Czyli musiałbym zrobić w jakiś sposób kopię zapasową plików, kontaktów i reszty. Jakiś program ?
chucky [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:18   Postaw piwo autorowi tego posta

teraxulek, do kopii wystarczy Nokia PC Suite a wtedy softa możesz wgrać przez Ovi Suite albo Phoenixem/Jafem

teraxulek [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:22   Postaw piwo autorowi tego posta
Tutaj taki fajny topic wypatrzyłem - http://symbiane.pl/n97-mi...004-vt25176.htm . Co o nim sądzisz chucky ? A tak w ogóle to jako mega amator da się to wgrać ?
chucky [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:24   Postaw piwo autorowi tego posta

teraxulek, no pewnie że się da, tylko wgrywasz ten soft phoenixem/jafem, na forum jest poradnik jak wgrywać cfw

Casaya [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
teraxulek, ja tez jestem za nowym softem i formatem karty pamieci.z pamieci telefonu skopiuj tylko kontakty i zdjecia.zadnych innych ustawien czy pllików bo cos gdzies zamula.nawet po wgranniu nowego softu i przywróceniu CAŁEJ kopii zapasowej ja mysle ze bedzie znowu zamulał.Tylko kontakty i zdjecia...

soft JAFEM i najlepiej hacknąć do tego

teraxulek [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:45   Postaw piwo autorowi tego posta
Czyli jeżeli chcę zrobić kopię zapasową telefonu to nie wystarczy, że wyciągnę kartę pamięci na której mam muzykę i zdjęcia a po wymianie softu włożę ją spowrotem ? Wtedy bym tylko kontakty zrzucił w kopii. Czy się mylę ?
Casaya [N97 Mini] Zamulacz Napisany: 07 Wrz 2011 06:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Karta pamieci
skopiuj na komputer- kontakty,muzyke i zdjecia.Nic wiecej.potem format karty i wrzuc spowrotem na miejsce.

Telefon
Nowszy soft pobierz z navifirm i zainstaluj JAFEM lub Phoenixem

Jak wgrac softa?
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian

1 2 »