| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| kamillop16 | |
|
| Witam mam problem z modułem GPS w ogóle nie wykrywa go Garmin, w przypadku Sygic Mobile nie potrafi złapać sygnału nawet na dworzu czy drodze bez zabudowań itp. Jaka może być tego przyczyna? W ustawieniach metody ustalania pozycji mam zaznaczone następujące opcje: zintegrowany gps, bt gps, wi-fi/sieć oraz bazująca na sieci. pozdrawiam |
||
| sadam81 | |
|
| 1. Wejdż w ustawienia pozycjonowania i zmień adres serwera pozycjonowania na: Pobieranie / Download:
Poprawi szybkość łapania sygnału. Zamiast szukać satelit w 15 minut, znajdziesz w 15-30 sekund 2. W garminie ustaw, aby korzystało z wewnętrznego GPS'a 3. Włącz A-GPS - zwane inaczej Wspomaganie GPS w ustawieniach pozycjonowania. Jednak włącz tę opcję jesli masz nieograniczony dostęp do internetu lub pakiet internetowy, bo ta opcja wymaga wymiany danych, niewielkiej ok 250kb w ciągu jednej godziny, ale wymaga. _________________ |
||
| kamillop16 | |
|
| Niestety Twoja porada za bardzo mi nie pomogła... | ||
| Laki1231 | |
|
| kamillop16, zrób hard reset, najlepiej wgraj do tego najnowszego softa jaki tylko jest to ten tel lepiej będzie działał i znikną twoje problemy. _________________ |
||
| kamillop16 | |
|
Nie no trochę pojęcia o telefonach mam więc to co napisałeś zrobiłem od razu kiedy mi nie działało softa również mam najnowszego. |
||
| Laki1231 | |
|
| A mapy nokii działają? _________________ |
||
| kamillop16 | |
|
| Tak ale również ma problemy ze złapaniem odpowiedniego sygnału. Może być to wina samego modułu? | ||
| Laki1231 | |
|
| No tak, ale na zewnątrz sprawdzasz? _________________ |
||
| Casaya | |
|
| kamillop16, miałem problem z zasiegiem gps gdy telefon był w ochronie z siliconu.. jak sciągnałem to było ok _________________ |
||
| kamillop16 | |
|
| oczywiście, że na zewnątrz wokół nie ma żadnych budynków także nie ma żadnej przeszkody, telefon mam bez pokrowca | ||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
NOKIA: moduł DVB-H za niecałe 300 zł |
Newsy | ziomek | |
[Nokia N8] Niedziałający Sklep Ovi |
Pytania i Problemy z telefonami | cichy024 | |
[Nokia N73] Niedziałający aparat |
Pytania i Problemy z telefonami | master69 | |
[N97] Lokalizacja GPS długo trwa |
Pytania i Problemy z telefonami | craces | |
[Nokia] N97 vs N97 miniWybór... |
Porównania, opinie i wybór telefonów | KaaC | |