Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
Zioomek [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 01:32 [N97] Qwerty nie swieci   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam, mam oto taki problem ze od jakiegos czasu przestala mi sie podswietlac klawiatura qwerty i z tego co patrzylem w dzien wyswietlacz nie przygasa wiec chyba czujnik swiatla sie zepsul, wiecie moze gdzie i za ile takiego dostane?
Harmattan [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 01:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Hm.. Ja bym oddał do serwisu, chociaż może inni mają lepszy pomysł.

A tak przy okazji, masz bardzo "niebezpieczny" nick kod emotikony: xD .

Casaya [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 01:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Zioomek, wylkuczmy najpier soft.Nie wszystko to wady mechaniczne.Zrób hard reset *#7370#

ps;wczoraj miałem taka sytuacje...W nokii n8 nie działała wibracja.Myślałem ze poprostu ten mały silniczek od wibracjii padł.wszystkie ustawienia były poprawne.A jednak zrobiłem hard reset i wibracja wróciła.

Jka chcesz nieś do naprawy>ja bym spróbowła HR

TYlko zrób kopie zapasową kontaktów i wszystkiego co masz w pamieci telefonu.Bo stracisz.

Laki1231 [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 01:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Wszystko uszkodzenia mechaniczne, czujnik chyba był na taśmie to na allegro, klawiatura może gaśnie bo taśma łącząca z LCD jest już wytarta chociaż pewności nie mam.

Casaya [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 02:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, bardzo mozliwe.Ja z tą wibracja tez myslalem ze mechanicznie ale sie udało.

Laki1231 [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 02:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale w N97 wszystko możliwe więc można podjąć próbę wgrania najnowszego softa.

Baton [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 13 Lip 2011 09:41   Postaw piwo autorowi tego posta

najlepiej zrób tak:
po 1 hard reset
po 2 zmiana softu
jeśli to nic nie da to jedyne wyjście to oddanie do serwisu kod emotikony: :)

Zioomek [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 14 Lip 2011 03:22   Postaw piwo autorowi tego posta

no harda wlasnie zrobilem i z tego co widze nic nie daje, soft mam najnowszy z nokia update wiec zostaje czujnik a najwiekszym problemem w tym jest to ze nie moge go znalezc na allegro bo wymienil bym sobie go sam niz placic 30 zl za wymiane takiej blachostki
Casaya [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 14 Lip 2011 03:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Zioomek, jak przyjade do domubz pracy to pomoge ci szukac.przypomnij mi tylko

Laki1231 [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 14 Lip 2011 04:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Bo tak łatwo ie znajdziesz ale są czujnik jest na taśmie razem z aparatem przednim bynajmniej jest tak w 5800XM.

Zioomek [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 14 Lip 2011 04:25   Postaw piwo autorowi tego posta

tasma nowa do tego modelu kosztuje niecale 100 zl ale znalazlem uzywke wraz z obudowa choc i tak wymienilbym sobie bo troszke mam tu rys za nie duza kwote z wysylka 35 zl
Pobieranie / Download:

lub kupic cala obudowe z tasma i lcd + folia na wyswietlaczu za 60 zl + wysylka wiec zastanawiam sie w co zainwestowac
Pobieranie / Download:

Linki zewnętrzne kodujemy tagiem code.Pamietaj o tym nastepnym razem. Poprawione. // radziubaker
Casaya [N97] Qwerty nie swieci Napisany: 14 Lip 2011 05:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Zioomek, jesli juz to kup obudowe.na zaś.napewno nie bedziesz żałował.