| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| bielu000 | |
|
| Witam jaki jest najnowsza wersja Symbiana do Nokii N97, i jak to sprawdzić, oraz jakie zmiany przyniosło ze sobą to uaktualnienie? Tzn czy telefon działa odczuwalnie szybciej ? Czy nie zżera tyle pamięci RAM? I jeszcze pytanie co do usterek mechanicznych w/w Nokii, co się najczęściej psuje chyba, że się w ogóle nie psuje. Pytam bo pomimo, iż wiem mniej więcej jakie ten telefon ma wady, mam zamiar go kupić - ładny, prosty, w miarę funkcjonalny. Pozdrawiam. |
||
| Casaya | |
|
| Uaktulnienie softu daje zmiany i to wielkie,zaczynajac od szybszej przegladarki,stabilniejszego systemu,lepszego wygladu. Jesli codzi o usterki mechaniczne to nawet jesli takie wystapia to nokia ma to do siebie ze zawsze kupisz czesci.od LCD po glosniczki itd. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Napewno mniej ram zżera najnowszy soft to v35XXXX a swój sprawdzisz wpisując w telefonie *#0000#, wgrasz instrukcją z linku niżej i możesz odrazu shakować co daje możliwość instalacji niepodpisanych gier i aplikacji oraz modyfikacji http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm _________________ |
||
| bielu000 | |
|
Bardzo konkretne odpowiedzi dzięki wielkie, w sumie to chyba przez to zdecydowałem, że wezmę tą Nokię, a jeszcze jedno bo znalazłem taką ale z urwanym przyciskiem blokowania - czy to poważna i kosztowna usterka ? |
||
| Laki1231 | |
|
| bielu000, masz lutownice z gotem grubości igły? TO drobiazg. Nie to komis jak masz przełącznik lutowanie 10-20zł. A może został przycisk tylko brakuje Ci tego plastikowego suwaka:)? Wymiana tego jeszcze tańsza tylko trzeba umieć rozkręcić telefon. | ||
| bielu000 | |
|
| Dzięki wielkie ;p No to teraz jeszcze tylko się zdecydować bo mam jednak mały problem - N97 lub Motorola Milestone | ||
| pio075 | |
|
| n97 miała kilka typowych usterek. Wspomniany przez ciebie wypadający suwak blokady, przesłonka rysująca obiektyw, słaby sygnał GPS (wada fabryczna), krzywo osadzone gniazdo SIM (bateria ciężko wchodzi), czy problemy ze słuchawką (najczęściej wina taśmy). Moim zdaniem nie warto się interesować N97, nie wiem ile możesz wydać na telefon, ale na twoim miejscu szukałbym C7 albo chociaż N97 Mini. EDIT: N97 czy Milestone - zdecydowanie Milestone, chociaż to też nie najlepszy wybór - RAMu jest niewiele a launcher lubi się wysypać |
||
| bielu000 | |
|
| A w czym N97 mini jest lepsza od N97? | ||
| Laki1231 | |
|
| Usunięte są niektóre wady z N97. A jak możesz to szukaj C7, ja N97 wymieniłem po tygodniu na X6;D _________________ |
||
| bielu000 | |
|
Hmm no to mam dylemat A co spowodowało, że wymieniłeś tą N97 ? |
||
| Laki1231 | |
|
| Wady, rysujące się szkło aparatu, lipna obudowa szybko się przeciera, największy ból po zmianie z 5800XM na N97 to jakość na głośnikach. Częste resety telefonu. | ||
| pio075 | |
|
N97 Mini ma usunięte wszystkie wady N97, za to w zamian może ci się odkleić klawiatura QWERTY Jeśłi tylko masz taką możliwość to szukaj czegoś z Symbianem^3 - to co Nokia wypuszczała na S60v5 to delikatnie mówiąc pomyłka, jedynie 5800 jest naprawdę godna uwagi (porządny support także ze strony kucharzy, właściwie brak wad fabrycznych (poza wyświetlaczem)). |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[N97] Kilka pytań odnośnie instalacji zhackowanego OS |
Pytania i Problemy z telefonami | luqi345 | |
[Nokia N8] Kilka pytań |
Pytania i Problemy z telefonami | mssg | |
5530 Kilka pytań |