Autor Wiadomość
bielu000 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 25 Gru 2011 11:40 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań.   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam jaki jest najnowsza wersja Symbiana do Nokii N97, i jak to sprawdzić, oraz jakie zmiany przyniosło ze sobą to uaktualnienie? Tzn czy telefon działa odczuwalnie szybciej ? Czy nie zżera tyle pamięci RAM? I jeszcze pytanie co do usterek mechanicznych w/w Nokii, co się najczęściej psuje chyba, że się w ogóle nie psuje. Pytam bo pomimo, iż wiem mniej więcej jakie ten telefon ma wady, mam zamiar go kupić - ładny, prosty, w miarę funkcjonalny.
Pozdrawiam.
Casaya [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 12:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Uaktulnienie softu daje zmiany i to wielkie,zaczynajac od szybszej przegladarki,stabilniejszego systemu,lepszego wygladu.
Jesli codzi o usterki mechaniczne to nawet jesli takie wystapia to nokia ma to do siebie ze zawsze kupisz czesci.od LCD po glosniczki itd.

Laki1231 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 09:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Napewno mniej ram zżera najnowszy soft to v35XXXX a swój sprawdzisz wpisując w telefonie *#0000#, wgrasz instrukcją z linku niżej i możesz odrazu shakować co daje możliwość instalacji niepodpisanych gier i aplikacji oraz modyfikacji

http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

bielu000 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 09:24   Postaw piwo autorowi tego posta
Bardzo konkretne odpowiedzi kod emotikony: :) dzięki wielkie, w sumie to chyba przez to zdecydowałem, że wezmę tą Nokię, a jeszcze jedno bo znalazłem taką ale z urwanym przyciskiem blokowania - czy to poważna i kosztowna usterka ?
Laki1231 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 09:30   Postaw piwo autorowi tego posta

bielu000, masz lutownice z gotem grubości igły? TO drobiazg. Nie to komis jak masz przełącznik lutowanie 10-20zł. A może został przycisk tylko brakuje Ci tego plastikowego suwaka:)? Wymiana tego jeszcze tańsza tylko trzeba umieć rozkręcić telefon.
bielu000 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 09:47   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki wielkie ;p No to teraz jeszcze tylko się zdecydować bo mam jednak mały problem - N97 lub Motorola Milestone
pio075 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 09:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
n97 miała kilka typowych usterek.
Wspomniany przez ciebie wypadający suwak blokady, przesłonka rysująca obiektyw, słaby sygnał GPS (wada fabryczna), krzywo osadzone gniazdo SIM (bateria ciężko wchodzi), czy problemy ze słuchawką (najczęściej wina taśmy).
Moim zdaniem nie warto się interesować N97, nie wiem ile możesz wydać na telefon, ale na twoim miejscu szukałbym C7 albo chociaż N97 Mini.

EDIT:
N97 czy Milestone - zdecydowanie Milestone, chociaż to też nie najlepszy wybór - RAMu jest niewiele a launcher lubi się wysypać kod emotikony: ;)
bielu000 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 09:58   Postaw piwo autorowi tego posta
A w czym N97 mini jest lepsza od N97?
Laki1231 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 10:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Usunięte są niektóre wady z N97. A jak możesz to szukaj C7, ja N97 wymieniłem po tygodniu na X6;D

bielu000 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 10:02   Postaw piwo autorowi tego posta
Hmm no to mam dylemat kod emotikony: :D A co spowodowało, że wymieniłeś tą N97 ?
Laki1231 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 10:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Wady, rysujące się szkło aparatu, lipna obudowa szybko się przeciera, największy ból po zmianie z 5800XM na N97 to jakość na głośnikach. Częste resety telefonu.
pio075 [N97] Zmiany z najnowszym softem oraz kilka pytań. Napisany: 26 Gru 2011 10:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
N97 Mini ma usunięte wszystkie wady N97, za to w zamian może ci się odkleić klawiatura QWERTY kod emotikony: :P
Jeśłi tylko masz taką możliwość to szukaj czegoś z Symbianem^3 - to co Nokia wypuszczała na S60v5 to delikatnie mówiąc pomyłka, jedynie 5800 jest naprawdę godna uwagi (porządny support także ze strony kucharzy, właściwie brak wad fabrycznych (poza wyświetlaczem)).
1 2 »