Autor Wiadomość
kubol56 Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800 Napisany: 23 Lip 2009 09:21 Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam

W jaki sposób mogę zainstalować na telefonie najnowsze oprogramowanie?
Teraz mam V 20.0.012
Dodam, że mam pierwszy raz do czynienia z symbianem, a tel mam od wczoraj

Aha, i czy da się zaktualizować softa nie korzystając z komputera?
HolyGoalie Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800 Napisany: 23 Lip 2009 10:07   Postaw piwo autorowi tego posta

hm.. Gdy zainstalujesz Nokia PC Suite tam masz opcję uaktualnienia . kod emotikony: :) Tylko nieraz są problemy z telefonami po update. Typu - nie działa czujnik itp . kod emotikony: :)
I w telefonie masz opcje uaktualnienia telefonu

ps. co do drugiego pytania to wydaje mi się, że nie da się bez komputera. kod emotikony: :)

chucky Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800 Napisany: 24 Lip 2009 12:29   Postaw piwo autorowi tego posta

kubol56 napisał/a:
  • Aha, i czy da się zaktualizować softa nie korzystając z komputera?
nie jestem pewien ale gdzieś powinna być opcja zaktualizuj oprogramowanie w telefonie.

Suubi Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800 Napisany: 10 Paź 2009 11:33   Postaw piwo autorowi tego posta
Pobieranie / Download:
wchodzisz sprawdzasz czy są uaktualnienia do twojego telefonu, następnie ściągasz lub instalujesz z płyty NOKIA SOFTWARE UPDATER, podłączasz telefon kablem do komputera wybierasz PC suite włączasz program. Wyszukuje twój telefon i dalej już masz wszystko opisane:))

PS: Pamiętaj aby zrobić kopie zapasową: Menu>aplikacje>menadżer aplikacji. Kopia zapasowa>wybierz z czego chcesz zrobić kopie zapasową(domyślnie jest z wszystkiego)gdy wejdziesz kliknij na opcje i "zrób kopie zapasową teraz.
chucky Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800 Napisany: 10 Paź 2009 01:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Suubi, przez NSU nie da sie aktualizować do softu v31 ten soft można wgrać przez tzw. FOTA czyli aktualizacje przez telefon zajmuje ona tylko 5 mb

ziomek Najnowsze oprogramowanie na Nokie 5800 Napisany: 11 Paź 2009 03:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Co najciekawsze jest to że kiedyś wszyscy gadali że nie doczekamy aktualizacji przez fota i wszyscy ten plik usuwali .