Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
padob Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 12:31 Nie złamany do końca?   Postaw piwo autorowi tego posta

witajcie, jakieś pół roku temu łamałem symbiana, mam teraz dostęp do plików systemowych, ale nie mogę instalować niepodpisanych aplikacji, bo wyrzuca mi komunikat nt (...). Możecie mi powiedzieć co zrobić z tym fantem?:) Chciałem przeczyścić tel, ale zwykle programy czyszczące są w pythonie, a ja nie moge teraz go zainstalować. Planuje albo wywalić wszystkie pliki kopiowane do pamięci przy hackowaniu helloOX i ponownym ich wgrywaniu, albo hard reset.. ale tego drugiego wolałbym uniknąć:) doradźcie co mogę zrobić sensownego?
pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi!
Jack Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 12:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Napisz jaki konkretnie masz komunikat

padob Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 12:59   Postaw piwo autorowi tego posta

"Błąd certyfikatu. Skontaktuj się z dostawcą aplikacji"
Jack Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 01:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Skoro masz dostęp do plików systemowych to wyłącz zabezpieczenia i wejdz w c/sys/bin i sprawdź czy masz tam plik installserver.exe

padob Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 01:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Hmm tego pliku akurat nie mam..

edit:
instalowałem to i uruchamiałem za pośrednictwem rom patchera, mam jeszcze w jego pamięci pliki Installserver_FP2 oraz open4all, czy ten program mógł usunąć oba pliki? raczej nie .. kod emotikony: :ehh:

edit2:
Opis:
  • Skoro masz dostęp do plików systemowych to wyłącz zabezpieczenia i wejdz w c/sys/bin i sprawdź czy masz tam plik installserver.exe

W jaki sposób miałeś na myśli wyłączyć? mam stały dostęp do plików systemowych.. chyba coś przedobrzyłem ostatnio z łamaniem symbiana ^^"
Jack Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 03:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Masz rom patchera tak? I ten patch installserver fp2? Więc włącz go. Jeżeli masz na stałe dostęp do plików systemowych to fakt nie musisz już wyłączać zabezpieczeń a możesz to robić za pomocą właśnie patcha open4all. Jak masz jeszcze w czymś problem to pisz kod emotikony: :)

padob Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 03:25   Postaw piwo autorowi tego posta

właśnie z rompatcherem coś chyba nie trybi, bo niby jest włączony(przynajmniej tak mi się wydaje, zatwierdza wybór ale zaraz potem się wyłącza, może jakimś cudem wyrzuciłem pliki od podpisywania i teraz ich nie widzi w standardowej ścieżce, dlatego się wyłącza rompatcher ;/), ale nie da się podpisywać aplikacji kod emotikony: :lol-sweat:

Jak myślisz, lepiej będzie ponownie dograć te pliki (jeśli będą w pamięci, to nadpisać), czy lepiej zrobić formata i od razu się przeczyści? powiedz szczerze, że nie bardzo mam czas na formata, a chciałbym żeby to wszystko działało jak powinno kod emotikony: :)
Jack Nie złamany do końca? Napisany: 26 Lip 2010 03:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Spróbuj najnowszego rom patchera 2.3 i patchy installserver FP2 z różnych źródeł. Musi coś zadziałać kod emotikony: :)

Autor postu otrzymał pochwałę.
padob Nie złamany do końca? Napisany: 27 Lip 2010 09:44   Postaw piwo autorowi tego posta

po wgraniu rompatchera złamałem system w zasadzie od podstaw, ale działa i z tego się cieszę kod emotikony: ;) pozdrawiam i thx za pomoc! kod emotikony: :)
Jack Nie złamany do końca? Napisany: 27 Lip 2010 10:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Więc zamykam kod emotikony: ;)