| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| padob | |
|
| witajcie, jakieś pół roku temu łamałem symbiana, mam teraz dostęp do plików systemowych, ale nie mogę instalować niepodpisanych aplikacji, bo wyrzuca mi komunikat nt (...). Możecie mi powiedzieć co zrobić z tym fantem?:) Chciałem przeczyścić tel, ale zwykle programy czyszczące są w pythonie, a ja nie moge teraz go zainstalować. Planuje albo wywalić wszystkie pliki kopiowane do pamięci przy hackowaniu helloOX i ponownym ich wgrywaniu, albo hard reset.. ale tego drugiego wolałbym uniknąć:) doradźcie co mogę zrobić sensownego? pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi! |
||
| Jack | |
|
| Napisz jaki konkretnie masz komunikat _________________ |
||
| padob | |
|
| "Błąd certyfikatu. Skontaktuj się z dostawcą aplikacji" | ||
| Jack | |
|
| Skoro masz dostęp do plików systemowych to wyłącz zabezpieczenia i wejdz w c/sys/bin i sprawdź czy masz tam plik installserver.exe _________________ |
||
| padob | |
|
| Hmm tego pliku akurat nie mam.. edit: instalowałem to i uruchamiałem za pośrednictwem rom patchera, mam jeszcze w jego pamięci pliki Installserver_FP2 oraz open4all, czy ten program mógł usunąć oba pliki? raczej nie .. edit2: Opis:
W jaki sposób miałeś na myśli wyłączyć? mam stały dostęp do plików systemowych.. chyba coś przedobrzyłem ostatnio z łamaniem symbiana ^^" |
||
| Jack | |
|
Masz rom patchera tak? I ten patch installserver fp2? Więc włącz go. Jeżeli masz na stałe dostęp do plików systemowych to fakt nie musisz już wyłączać zabezpieczeń a możesz to robić za pomocą właśnie patcha open4all. Jak masz jeszcze w czymś problem to pisz _________________ |
||
| padob | |
|
właśnie z rompatcherem coś chyba nie trybi, bo niby jest włączony(przynajmniej tak mi się wydaje, zatwierdza wybór ale zaraz potem się wyłącza, może jakimś cudem wyrzuciłem pliki od podpisywania i teraz ich nie widzi w standardowej ścieżce, dlatego się wyłącza rompatcher ;/), ale nie da się podpisywać aplikacji Jak myślisz, lepiej będzie ponownie dograć te pliki (jeśli będą w pamięci, to nadpisać), czy lepiej zrobić formata i od razu się przeczyści? powiedz szczerze, że nie bardzo mam czas na formata, a chciałbym żeby to wszystko działało jak powinno |
||
| Jack | |
|
Spróbuj najnowszego rom patchera 2.3 i patchy installserver FP2 z różnych źródeł. Musi coś zadziałać _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| padob | |
|
po wgraniu rompatchera złamałem system w zasadzie od podstaw, ale działa i z tego się cieszę pozdrawiam i thx za pomoc! |
||
| Jack | |
|
Więc zamykam _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
Plus: darmowy Facebook? Nie do końca... |
Newsy | ziomek | |