Temat Zamknięty przez: ziomek
Autor Wiadomość
Batonex Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:22 Niespodziewany gość w menu   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie wiedziałem gdzie wkleić ten temat więc zrobię to tu kod emotikony: :D
Posiadam nokie 5530 od kilku dni, jest to mój pierwszy telefon z symbianem i pewnego dnia wgrywałem mp3 i inne aplikacje z tego o to cudownego forum, po odłączeniu kabla zauważyłem że w menu pojawił mi się folder HANDY nie wiem skąd się wziął ani do czego służy gdy gdy go otwieram jest pusty nie da się go usunąć w mndż. plików również go nie widać. Jeżeli wiecie jak go usunąć proszę o pomoc.
Pytanko nr 2
Gdy zechcę zrobić upgrade symbiana to wszystkie pliki z karty pamięci i telefonu zostaną skasowane ???
3. Czy jak zrobię format pamięci telefonu to da się przywrócić się go do takiego stanu jak wyglądał na początku czyli czy będą te tapety wszystkie nuta itp ?? czy totalnie wyczyści pamięć kod emotikony: :/
4. W mndż. plików jest kilka plików txt które były od razu na początku, czy jak je usunę to nic się nie stanie ???
5. Znacie jakieś artykuły co jest opisana obsługa symbianu od podstaw ?
Walassss Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Batonex napisał/a:
  • Pytanko nr 2
    Gdy zechcę zrobić upgrade symbiana to wszystkie pliki z karty pamięci i telefonu zostaną skasowane ???

Nie. kod emotikony: :)

Opis:
  • 3. Czy jak zrobię format pamięci telefonu to da się przywrócić się go do takiego stanu jak wyglądał na początku czyli czy będą te tapety wszystkie nuta itp ?? czy totalnie wyczyści pamięć

Jeśli to są Twoje tapety to zostaną skasowane. Pamiętaj że dane na karcie pamięci pozostaną nietknięte kod emotikony: :)

Opis:
  • 4. W mndż. plików jest kilka plików txt które były od razu na początku, czy jak je usunę to nic się nie stanie ???

Jak Ci nie przeszkadzają to po co je usuwać? kod emotikony: :lol-sweat:

Opis:
  • 5. Znacie jakieś artykuły co jest opisana obsługa symbianu od podstaw ?

Podstawowe rzeczy masz w instrukcji obsługi, a o bardziej zaawansowane rzeczy pytaj tutaj kod emotikony: :)

Batonex Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:30   Postaw piwo autorowi tego posta
mam sporo programów a wchodzę do mndż plików a w nim nic poza zdjęciami nie ma kod emotikony: :/ nie widać zainstalowanych programów ani gier ??

Może polecisz mi jakieś aplikację które się opłaca ściągnąć kod emotikony: :D
Batonex Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:35   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki za odpowiedzi kod emotikony: :D Kurcze szkoda że nikt nie wie co z tym HANDY zrobić zastanawiam się nad formatem pamięci telefonu ale szkoda mi wszystkich plików muzycznych i programów które dostałem razem z telefonem
Batonex Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:41   Postaw piwo autorowi tego posta
ok handy usunąłem na sposób kod emotikony: :D Ustawiłem organizuj i w tej fazie ładnie znikł. Sorry za taki spamik kod emotikony: :D A teraz wracam do czytania całego forum
Walassss Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Opis:
  • Może polecisz mi jakieś aplikację które się opłaca ściągnąć

Menadżer Zadań
Opis:
  • http://symbiane.pl/epocware-handy-taskman-vt2175.htm?highlight=jbak+taskman&start=0

Przeglądarka Internetowa
Opis:
  • http://symbiane.pl/opera-mobile-vt11651.htm?highlight=opera&start=0

Menadżer plików
Opis:
  • http://symbiane.pl/x-plore-vt2176.htm?highlight=x-plore&start=0

Odtwarzacz plików AVI. (filmów itd)
Opis:
  • http://symbiane.pl/lonely-cat-games-smartmovie-vt1342.htm?highlight=smartmovie&start=0

to tak na początek kod emotikony: :)

Batonex Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:44   Postaw piwo autorowi tego posta
operke mam już jakiś czas kod emotikony: :D a powiedz mi gdzie najlepiej je instalować?
Walassss Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 07:45   Postaw piwo autorowi tego posta

To zależy, ja zawsze instaluje na kartę pamięci (pamięć masową), ale niektóre aplikacje wymagają instalacji na C:. Ale to jest zawsze podane w opisie aplikacji.

Batonex Używaj opcji EDYTUJ, jeśli nie chcesz dostać ostrzeżenia od moderatorów! .

Pozdrawiam

Batonex Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 08:07   Postaw piwo autorowi tego posta
Dziękuje za pomoc kod emotikony: :D Wszystkie pliki do folderu instalki brać ?
Walassss Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 08:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie musisz, ale jeśli chcesz mieć porządek to trzymaj je w jednym folderze . Po instalacji możesz je spokojnie usunąć . kod emotikony: :)

ziomek Niespodziewany gość w menu Napisany: 10 Sty 2010 08:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Co do tego folderu HANDY to ten folder pojawia się w menu gdy instalujemy aplikacje pewnej firmy {handy coś tam nie pamiętam co dalej} .Pozwole sobie zamknąc temat bo chyba rozwiązany .