Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
moszykoo Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 15 Lis 2010 07:29 Nieudane podpisanie aplikacji   Postaw piwo autorowi tego posta
Sciągam aplikacje (TTpod) i chce ja podpisać na
[REKLAMA]
ale wyskakuje mi zawsze komunikat:

"The .sis file contains capabilities that are not permitted for Open Signed (Online)
FAILURE: Submitted .sis file uses a UID that is not allocated to the account holder matching this email address (0x200015bc 0x20001a2b 0x20001a29 0x200015bd 0x20001a2a 0x20001a28 )
FAILURE: Submitted .sis file uses a UID that is in protected range and is not allocated to the account holder matching this email address (0x2000e490)"

Co z tym zrobić? Poza hackiem.

Zakaz reklamowania. Nazwa tematu poprawiona na regulaminową. Proszę zapoznać się z punktem 1.1 regulaminu tego działu zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA // Jackson
Jack Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 15 Lis 2010 07:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Wyrób własny certyfikat a następnie podpisz aplikację metodą opisaną w poradnikach. Ale najpierw przeczytaj regulamin.

moszykoo Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 15 Lis 2010 08:00   Postaw piwo autorowi tego posta
sorrki za reklame, pisałem na szybko.

Jak już mam certyfikat to gdzie go teraz wprowadzić czy co z tym zrobić?
bartek50003 Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 15 Lis 2010 08:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jak masz na opda, to podpisz on-line lub przez "mobile signera". Jeżeli nie, to w dziale download znajdziesz free signer-a

moszykoo Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 06:06   Postaw piwo autorowi tego posta
online nie moge podpisać żadnego TTpoda a jak zrobić to free singerem? Mam zainstalowanego ale jak dodać mój centyfikat?
bartek50003 Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 06:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Options -> Settings -> w "Sign Cert" wybierasz swój plik *.cer z certyfikatu, a w okienku "Sign Key" wybierasz swój plik *.key z certyfikatu. Po zaakceptowaniu cofasz się, dajesz "add task" wybierasz plik, dajesz -> options -> add -> Sign Sis. Następnie Options -> Go.

moszykoo Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 06:55   Postaw piwo autorowi tego posta
Zrobiłem dokładnie tak jak mówisz i niby podpisało, ale itak wyskakuje komunikat ze zły certyfikat.
Jack Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 07:01   Postaw piwo autorowi tego posta

to nie lepiej złamać system niż męczyć z podpisywaniem się?

moszykoo Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 07:05   Postaw piwo autorowi tego posta
Może i łatwiej, ale w końcu zainstalowało się pięknie, teraz za to wyskakuje mi za każdym razem "bład systemu" jak chce uruchomić a zamiast nazwy programu pod ikonka są kwadraty.

Co to może być?

Macie moze link do sprawdzonego Ttpod 3.7?
Jack Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 07:24   Postaw piwo autorowi tego posta

powinieneś jeszcze doinstalować patch 4run do tego programu. PS. wg mnie najlepszą wersją ttpod jest wersja 3.63

moszykoo Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 07:32   Postaw piwo autorowi tego posta
A masz może jakiś link ze sprawdzonym ttpod z tym 4run? bo od wczoraj ściągam wszystko co można z neta i żaden nie działa poprawnie. Byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki
Jack Nieudane podpisanie aplikacji Napisany: 16 Lis 2010 07:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Pobieranie / Download:

Patch z wersji 3.63. Nie obiecuję działania z Twoją wersją więc namawiam do zainstalowania 3.63 kod emotikony: :)