Autor Wiadomość
kom4ndo5 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 02 Gru 2011 09:07 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info.   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Jestem nowym uzytkownikiem symbiana i naczytlem sie duzo złych rzeczy o nim ale pomimo to jestem wierny nokii kod emotikony: :)

Mam pytanie apropo tego telefonu. Jakie gry, aplikacje można mu wgrywać ? (chodzi mi o oznakowanie s60v3 czy cos takiego)

Czy po przegraniu tej gry potrzebuje cos dodatkowego do uruchomienia jej czy bedzie działać jak gry java (klik i jest kod emotikony: :D ) ? kod emotikony: :P

Może to głupie pytania ale prosze o wyrozumiałość ... nie znam sie ani troche na tym a rozglądając się po forum natknołem sie na jakies hackowanie telefonu czy coś dlatego nie wiem czy gry można odpalac tak normlanie czy trzeba kombinowac kod emotikony: :P )

pozdrawiam
Laki1231 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 02 Gru 2011 09:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Musisz shakować aby instalować gry i aplikacje. Ten tel gier HF+D nie pociągnie.

kom4ndo5 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 02 Gru 2011 09:28   Postaw piwo autorowi tego posta
Można prosić do linka gdzie moge znaleźć jak to zrobic ? Te gry typu HF+D to są te s60v5 bo nie dostalem odpowiedzi jasnej kod emotikony: :P ? to które moge sciągać na ten telefon ?
Jack [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 01:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Posiadasz symbian ^3. Dział jest na naszym forum. Jeśli gra czy aplikacja będzie wymagać czegoś do uruchomienia to powinno być w paczce. Jest takie coś jak QT ale to jest zazwyczaj do aplikacji jeśli będą problemy z uruchomieniem

Autor postu otrzymał pochwałę.
kom4ndo5 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 12:27   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzieki wielkie kod emotikony: :) teraz mam kolejny probolem ;/ jak daje "Foto-wideo" i chce robic zdjecia to wyskakuje mi "Brak pamieci. Zamknij niektore aplikacje i ponow probe". Jak wejde w opcje Otwarte aplikacje to nie mam nic włączone ... co mam zrobic teraz ?:P

// Ponowne uruchomienie telefonu pomoło. Ale pytanie aktualne ... dlaczego tak sie stało ? skoro mialem wylaczone wszytkie aplikacje ? Jest jakis program do kontrolowania uruchomionych procesów ?
Laki1231 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 01:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Zapychasz ram czymś, może wcześniej używałeś jakiś aplikacji i z ramu nie wyczyściło. A rozwiązaniem jest przeważnie hard reset lub nowy soft

Jack [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 01:49   Postaw piwo autorowi tego posta

W każdym systemie są jakieś błędy które są poprawiane.

kom4ndo5 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 03:30   Postaw piwo autorowi tego posta
Włączyłem nawigacje, ogolnie sie bawilem ale wylaczalem i po jakims czasie znowu byl ten blad i ponowne uruchomienie znowu pomogło. Nie ma programu takiego jak na androidzie ze pokazuje co jest wlaczone i co zabiera ram ? Bo robienie formata odrazu po kupnie i nie wgrywaniu czegokolwiek (3gry java) to troche smieszna opcja. "W każdym systemie są jakieś błędy które są poprawiane." - czyli to może być błąd i czekac na aktualke czy jednak zrobić ten format ?
Jack [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 03:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Opis:
  • Włączyłem nawigacje, ogolnie sie bawilem ale wylaczalem i po jakims czasie znowu byl ten blad i ponowne uruchomienie znowu pomogło.

Oryginalna nawigacja jest ble ^^" Lepiej zainstalować sygic

Opis:
  • Nie ma programu takiego jak na androidzie ze pokazuje co jest wlaczone i co zabiera ram ?

Jest - JBTaskMan

Opis:
  • czyli to może być błąd i czekac na aktualke czy jednak zrobić ten format ?

Zrób format jeśli telefon jest przechadzany. Nie wiadomo co poprzedni właściciel na nim robił

kom4ndo5 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 04:45   Postaw piwo autorowi tego posta
Opis:
  • Zrób format jeśli telefon jest przechadzany. Nie wiadomo co poprzedni właściciel na nim robił

Własnie najlepsze jest to że mam go z salonu od wczoraj wiec dziwi mnie takie cos .... kod emotikony: :P wgralem 3 gry java i wsumie 2 aplikacje ktore zle sie zainstalowaly i je wywalilem.

Zainstalowalem Handy Taskman i mam magiczna opcje "zamknij wszytkie" i zamyka to co nie potrzebne zostawia to co powinno kod emotikony: :P jak będzie to uciazliwe i nie bedzie pomagał Handy taskman wtedy sie zdecyduje na format. (format to nie jest to samo co przywróć ustawienia fabryczne nie ?:P)
Laki1231 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 04:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Zainstalowalem Handy Taskman i mam magiczna opcje "zamknij wszytkie" - tego się nie używa zabija potrzebne procesy a nawet budzik i zaśpisz później....

Opis:
  • (format to nie jest to samo co przywróć ustawienia fabryczne nie ?:P)

NIE

kom4ndo5 [Nokia 500] Aplikacje, gry - instalacja i podstawowe info. Napisany: 03 Gru 2011 04:51   Postaw piwo autorowi tego posta
Pytanie poza konkursem kod emotikony: :P mam w tym telefonie 256 ramu niby symbian zabiera 200 to prawda ? bo mam po uzyciu handy taska 55 wolnego i nie wiem czy to dobrze czy za mało kod emotikony: :D

Opis:
  • Zainstalowalem Handy Taskman i mam magiczna opcje "zamknij wszytkie" - tego się nie używa zabija potrzebne procesy a nawet budzik i zaśpisz później....

Własnie uzyłem tej opcji i budzik dalej działa wiec bedzie ok mysle ;p

To jak robic format ? moze to głupie pytanie ale do tego momentu uzywalem zwykłego telefonu bez symbiana, androida, windowsa wiec nie potrzebowalem formatowac kod emotikony: ;P
1 2 3 »