Autor Wiadomość
ludwik [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 06 Sty 2012 11:04 [Nokia 500] Ucinanie utworów   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Niedawno kupilem telefon Nokia 500 i mam pewien problem. Wgralem na karte pamieci ok. 160 utworow w mp3, odtwarzacz normalnie je odczytal, ale niektore z nich sa jakby uciete. Brakuje np polowy utworu. Idzie do pewnego momentu i nagle np w 35 sekundzie przeskakuje do 02:12... Da sie cos z tym zrobic? Z gory dziekuje za odpowiedz.

EDIT: Zle opisalem problem. Czas nie przeskakuje, tylko w miejsce np 5 sekundy wskakuje czesc utworu z 01:12 itd.
xdomino996 [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 06 Sty 2012 11:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie jestem pewien czy to będzie to ale możliwe że karta pamięci jest uszkodzona moja siostra miała dość podobny problem na Xperii X10 MP pomimo różnych systemów. U niej wyglądało to troche inaczej tzn grała muzyka i np jak był czas utworu 1:48 to leciała muzyka z innego utworu a koło 1:56 było już ok ale tamten fragment zaginął kod emotikony: ;) . Sprawdź też czy zdjęcia są normalne bo jak je przycina i nie których nie może odtworzyć to jest to prawie na pewno wina karty. Mam jeszcze pytanie ile ta 500 ma pamięci wewnętrznej?

ludwik [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 06 Sty 2012 11:30   Postaw piwo autorowi tego posta
Wlasciwie karta jest dosc stara. I czasami tez wystepuje takie cos, ze z jednego utworu fragmenty przechodza na drugi. Do tego na poczatku telefon nie chcial czytac tej karty. Pamiec wewnetrzna... pamiec telefonu to jakos ponad 200mb, pamiec masowa telefonu 2gb i karta pamieci 2gb
xdomino996 [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 06 Sty 2012 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Radze sprawdzić ta kartę u kogoś jeszcze, teraz wszystko leci prawie na micro SD to ciężko nie będzie. A pliki wrzuć na pamięć telefonu i sprawdź czy to samo występuje. Ale jednak stawiam na tą kartę

Laki1231 [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 07 Sty 2012 10:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Ja stawiam na kartę ale mam pytanie czy kopiujesz to na tel w trybie pamięć masowa czy pc lub ovi suite, jeśli jedno z dwóch ostatnich to wina kopiowania bo on to niby konwertuje i takie bugi powstają na n8 mam tak samo. W trybie masowej jest ok.

A jak włączysz tą piosenkę na kompie z karty to działa? Jeśli tak to soft może być przyczyną.

ludwik [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 07 Sty 2012 02:35   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie, po zgraniu na komputer utwory tez sa uskodzone.
Laki1231 [Nokia 500] Ucinanie utworów Napisany: 07 Sty 2012 02:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Sformatuj kartę tylko nie wybieraj szybkie, skopiuj od nowa, nowe utwory i sprawdź jak się tel zachowa