Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
nikus287 [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 03:32 [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić   Postaw piwo autorowi tego posta

Dawno mnie tu nie było, więc witam was kod emotikony: :D
Mam problem taki, że telefon wpadł mi do rzeki, jak go wyciągłem, wysuszyłem to włącza się normalnie, tylko na ekranie nie pokazuje nic, jest cały czarny. Na dodatek działa normalnie, mogę zadzwonić do kogoś np. tylko musze wtedy pamiętać jaki przycisk gdzie był. Da się to jakoś naprawić czy serwis?? no i czy sie w ogóle opłaca??

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//patrikos23

Laki1231 [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 03:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
nikus287, wymienić LCD ale jak zaszedł styk od LCD już takim nalotem to nic nie zrobisz.

daanielito [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 04:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
Kupno nowego oryginalnego wyświetlacza napewno taniej Ci wyjdzie niż kupno nowego telefonu. Oczywiście zakładając, że sam wymienisz wyświetlacz. Myślę, że sama wymiana wystarczy. Jeżeli masz jakieś wątpliwości oddaj go do naprawy, wrazie czego zapłacisz mniej jeżeli stwierdzą, że nic się nie da z nim zrobić.

SpeedJet [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 06:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Niedawno widziałem na Discovery Channel zrobić kiedy komuś wpadnie telefon do wody.
Nie stosować, szmatek do wysuszenia ani suszarek. Jeśli już telefon wysuszyłeś i nie działa to wyjmij baterią zamocz go jeszcze raz w wodzie i zaraz po wyjęciu nasyp ryżu do miski i obsyp telefon ryżem. Ryż najlepiej wchłania wilgoć i jednocześnie suszy telefon. P paru godzinach w ryżu wyjmij go i wyczyść z ryżu i telefon powinien działać.
Pamiętaj że jeśli to zrobisz to tylko na własną odpowiedzialność. Ja jedynie doradzam to co słyszałem w programie podobnym do Galileo na Discovery Channel.

Powodzenia kod emotikony: :nerd:
daanielito [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 07:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
SpeedJet, a nie było tam czegoś na temat jak rozpalić ogień telefonem?

Laki1231 [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 08:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
SpeedJet, brednie, najlepiej zaraz po utopieniu wykąpać w wanience ultradźwiękowej, nieraz mi to pomogło.

nikus287 [Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić Napisany: 26 Lip 2011 10:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Byłem sprawdzić w autoryzowanym serwisie, cena astronomiczna, prawei jak za nowy telefon. Sam na własną rękę nic nie zrobie bo w wymianach części itp jestem zielony, wiec po prostu zakupie nowy model. Temat do zamknięcia.

[ Komentarz dodany przez: Satio: 27 Lip 2011 09:35 ]
Więc zamykam. //Satio