Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
motyl22 [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 06 Maj 2011 07:25 [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps   Postaw piwo autorowi tego posta
co ustawic w noki 5230 aplikacje , lokalizcja , ustalanie pozycji , serwer ustalania pozycji , punkt dostępu i teraz w mojej n 5230 mam ustawione ggprs internet a w drugiej nie ma nawet takiej opcji ale zato sa takie heyahmms,heyahmms(01),wap(01)(,mms(01)internet(01)blueconnet,eramms,era internet co mam ustawic żeby nawi ruszyła bo w tej chwili jest info oczekiwanie na gps

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//Laki1231
Casaya [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 06 Maj 2011 07:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
masz wogole ściągnięte mapy?

motyl22 [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 06 Maj 2011 07:30   Postaw piwo autorowi tego posta
tak skopiowałem ze swojej n 5230 na karte
Casaya [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 06 Maj 2011 07:48   Postaw piwo autorowi tego posta

to zależy czy chcesz używać internetu do ustalania twojej pozycji.jak używasz neta z telefonu to będzie jadło ci kasę.chcesz tego?

motyl22 [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 06 Maj 2011 08:05   Postaw piwo autorowi tego posta
nie nie chce mam już wszystko poustawiane, żeby było offline natomiast fon jest nowy i nie łączy mi się z satelitą w ogóle
Casaya [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 06 Maj 2011 08:45   Postaw piwo autorowi tego posta

ja mam ustawione
lokalizacja-----ustalanie pozycji-----metody ustalania pozycji

wspomaganie GPS

zintegrowany gps

wi-fi

bazujaca na sieci

serwer ustalania pozycj:
serwer pozycjonowania(automatycznie)
punkt dostepu (nalezy okreslic)
adres serwer (supl.nokia.com)

u mnie chodzi offline.

teraz wejdz w lokalizacje-----dane GPS-----Pozycja------opcje-----status satelity TUTAJ MUSI ZNALEZC SATELITY,JAK BEDA W KOLORZE NIEBIESKIM TO ZNACZY ZE GPS ZNALAZL POZYCJE.

motyl22 [Nokia 5230] Proszę o wskazówki w sprawie gps Napisany: 07 Maj 2011 10:58   Postaw piwo autorowi tego posta
radziubaker punkt dostepu (nalezy okreslic) i o to mi chodziło co należy tam ustawić ja mam u siebie gprs internet i śmiga w innym jest sam internet i tez śmiga, dziekuje za fatyge te informacje bardzo sie przydały ja tam jestem usatysfakcjonowany kod emotikony: :clap: