Temat Zamknięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
kosiak1 Nokia 5530 xm internet Napisany: 18 Kwi 2011 10:04 Nokia 5530 xm internet   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam małe pytanko czy w noki 5530 xm czy da się zrobić tak internet żebym nie musiał wykupywać pakietu internetowego i korzystać wi-fi bo miałem wcześniej lg km 500 i tam jak wszedłem na internet to mogłem siedzieć 2-3 godz i mi zabrało 2 gr czasami 10 gr a tu wystarczy 2-3 min i mi zdarło raz 20 zł tylko nie wiem czy to jest przyczyną ze wcześniej miałem heyah a teraz mam Plus Proszę o pomoc Może ktoś coś doradzi Będę wdzięczny
Lord Ez_pot Nokia 5530 xm internet Napisany: 18 Kwi 2011 10:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Zależy, masz różne sposoby - możesz wywalić sobie ustawienia internetowe (WAP i INTERNET) - o ile masz w domu router albo często jesteś w pobliżu jakiejś sieci. Albo po prostu jeżeli chodzi o przeglądarkę systemową, to zawsze na początku ustalasz punkt dostępu - i wybieraj tylko WLAN to nic ci nie weźmie, a jeżeli chodzi o aplikacje to możesz to samo ustawić na samym początku jak uruchamiasz aplikację, albo później w menedżerze urządzeń.
kosiak1 Nokia 5530 xm internet Napisany: 18 Kwi 2011 10:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak bym miał routera w domu to tak a tak to mam radiówke i właśnie mały problem. Bo mieszkam na takiej małej wsi i jak czasami chodzę wieczorem albo ranem z kolegami to jak ktoś ma routera w domu to się podłączam ale tylko pod jedną osobę albo po dwie bo reszta ma zabezpieczone i pisze wpisz wlan czy jakoś tak. Albo jak ktoś ma taką aplikacje do odbezpieczania hasła routera to było by fajnie.
Lord Ez_pot Nokia 5530 xm internet Napisany: 18 Kwi 2011 11:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie no, ostatnim zdaniem mnie rozwaliłeś kod emotikony: :lmao: Po to ktoś zakłada hasło na router, żeby nikt bez jego zgody nie właził mu w neta, nie spowalniał łącza, albo nie wysyłał sobie jego danych... W ogóle nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale dopiero teraz sobie uświadomiłem, że ty byś chciał korzystać z neta całkiem nieodpłatnie, bez żadnych pakietów, ani swojego routera - koleś to jest nie możliwe! Nawet jak masz radiówkę to możesz mieć router... Kolejne niepłatne opcje to właśnie ciągnięcie niezabezpieczonych od innych, albo po prostu wejście na jakiś hot_spot ogólnodostępny w jakiś większych miejscach... To chyba tyle co na ten temat mam do powiedzenia...