Autor Wiadomość
maZZe nokia 5800 PL Napisany: 28 Mar 2010 03:17 nokia 5800 PL   Postaw piwo autorowi tego posta
Kupiłem niedawno telefon. Oczywiście menu było w języku polskim. Po wgraniu nowego softu język zmienił się na angielski i nie moge powrócić do polskiego. Jest na to jakaś rada?
bastard3son nokia 5800 PL Napisany: 28 Mar 2010 05:10   Postaw piwo autorowi tego posta

maZZe, najpierw spróbuj wgrać soft jeszcze raz, przy pomocy Nokia Software Updater. Jeśli to nie pomoże skorzystaj z tego poradnika, pochodzącego z [REKLAMA]:
[REKLAMA] .pl napisał/a:

maZZe nokia 5800 PL Napisany: 28 Mar 2010 06:25   Postaw piwo autorowi tego posta
Jest problem...:

Gdy w NSS klikam na lupę, na samym końcu pisze:
-->Please copy the loaders first!
->Products Dir('products').......Not Found.

a jak klikne Phone Info to wyskakuje error. Nie moze znalesc mojego telefonu.

Jakaś rada na to jest?
bastard3son nokia 5800 PL Napisany: 28 Mar 2010 06:27   Postaw piwo autorowi tego posta

maZZe, możliwe, że to dlatego, że nie masz zainstalowanych paczek z oprogramowaniem..
Osobiście polecałbym rozwiązanie z użyciem Phoenix / J.A.F.

maZZe nokia 5800 PL Napisany: 28 Mar 2010 08:38   Postaw piwo autorowi tego posta
Właśnie się namęczyłem z tym J.A.Fem i nic z tego. Robiło wszystko tak jak było opisane w jakimś temacie ale język nie został zmieniony. Teraz już kompletnie nie wiem co zrobić.
bastard3son nokia 5800 PL Napisany: 28 Mar 2010 08:56   Postaw piwo autorowi tego posta

maZZe, zostaje Ci jeszcze kombinowanie z Phoenixem. A jak nie dasz rady to chyba tylko serwis.

Raziell nokia 5800 PL Napisany: 29 Mar 2010 09:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Najpierw sprawdź jaki masz PC (product code) powinien być jeden z tych: 0559394 lub 0559298 zawierają polski język. Jeżeli posiadasz inny zmień na jeden z tu podanych. Opis zmiany PC znajdziesz na forum po zmianie kabelek i NSU kod emotikony: :thumbup:

maZZe nokia 5800 PL Napisany: 30 Mar 2010 04:02   Postaw piwo autorowi tego posta
Moj PC to 0633222 tak mi się wydaje. Mam takie info na telefonie ID RM356 0633222 1.0.8G

Raziell robiłem wszystko dokładnie tak jak jest opisane na forum. PC które podałeś wpisywałem, ten pierwszy jest do niebieskiej a ten drugi do czerwonej jesli sie nie myle. NSU takze pozniej uzyłem i nic z tego.
Raziell nokia 5800 PL Napisany: 30 Mar 2010 09:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeżeli nie ma zmian tzn że nie zmieniłeś PC w telefonie. Po zmianie PC i wgraniu softu przez NSU musi być polak nie ma innej opcji. Napisz jakim programem to robiłeś.