| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| lui754 | |
|
| Czy ktoś wie co może być przyczyną nie działania klawiszy 2,5,8,0 w Nokii 6210 Navigator? Tym nie fartem, że kod blokady telefonu to w większości te cyfry co nie działają więc nie mam nawet jak go uruchomić. Wymieniałem klawiaturę, wszystkie taśmy no i wyświetlacz bo wczesniej nie działał Narazie jestem na plusie bo kupiłem go za 50 zł a wart jest ze 300 zł.Macie jakieś pomysły? |
||
| Enola Gay | |
|
To ma być ba plusie? Wydaj trzy tysiące, zarób osiem. Wtedy będziesz mógł się pochwalić. Sprawdzałeś gniazdo tasiemki na płycie głównej?_________________ |
||
| Jack | |
|
Kurcze trafiło ci się Spróbuj po prostu przemapować dany klawisz programem magic key aby ją uruchomić potrzebujesz złamanego systemu korzystając z własnego certyfikatu i aplikacji hello ox. Jeżeli nie da rady będziesz musiał zawitać w serwisie _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
Przemapować na jakie? O ile się nie mylę tym programem podmienia się funkcje danego klawisza z innym klawiszem. To na jakie on ma podmienić?_________________ |
||
| lui754 | |
|
| No więc tak. Styki od klawiatury wyglądają następująco: (z przodu) http://img1.vpx.pl/up/20100707/dsc0007039.jpg (z tyłu) http://img1.vpx.pl/up/20100707/dsc0007176.jpg Wszystko wygląda jak nowe, ten róg troche urwany ale to tylko do przymocowania obudowy, żadne ścieżki się tam nie znajdują. |
||
| Enola Gay | |
|
Tak to nic nie nawojuje. Przyjedz do mnie to coś poradzimy. może nawet gdzieś płytkę klawiatury odkopie. A tak na powaznie. Nic nie widze na tym zdjęciu. sprawdź czy nie masz paprochów lub kurzu w gnieździe, być może też zaśniedziały w nim styki. Miej nadzieje że ani jeden nie jest urwany lub naderwany bo to będzie lipa na całego. _________________ |
||
| lui754 | |
|
| Ja wiem przecież jak sprawdzić takie rzeczy, miałem nadzieję, że wiecie co może być winą? Jakiś scalaczek czy coś? Jestem administratorem tego forum, troche potrafie |
||
| Jack | |
|
Klawisz 0 może być klawiszem np 1 itd. 2 może być klawiszem 3. I tym sposobem można jakoś wpisać ten kod zabezpieczający _________________ |
||
| lui754 | |
|
| ale ja nie mogę nic zainstalować bo nie mam dostępu do niczego ;/ po włączeniu muszę podać kod, którego nie mogę wpisać. | ||
| Jack | |
|
To jesteś w nietypowej sytuacji. Może hard format pomoże wybrnąć z sytuacji i wykasuje ten kod. Do wykonania go nie potrzebujesz na szczęście żadnego z tych klawisz a wykonać go możesz z pozycji wyłączonego telefonu wciskając na raz klawisze *+3+zielona słuchawka+włącznik. Bateria musi być naładowana _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
| Pewnie nie masz boxa? _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
[N96] Nie działają niektóre klawisze. |
Pytania i Problemy z telefonami | iron556 | |
[6210 Navigator] Nie czyta karty pamięci |
Pytania i Problemy z telefonami | szafirldz | |
Pytanie Nokia 6210 Navigator |
Pytania i Problemy z telefonami | T@mek | |
Nokia 6210 Navigator original theme |
Tematy | BoRoS | |