Autor Wiadomość
lui754 Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:14 Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0   Postaw piwo autorowi tego posta

Czy ktoś wie co może być przyczyną nie działania klawiszy 2,5,8,0 w Nokii 6210 Navigator?

Tym nie fartem, że kod blokady telefonu to w większości te cyfry co nie działają więc nie mam nawet jak go uruchomić.

Wymieniałem klawiaturę, wszystkie taśmy no i wyświetlacz bo wczesniej nie działał kod emotikony: :) Narazie jestem na plusie bo kupiłem go za 50 zł a wart jest ze 300 zł.

Macie jakieś pomysły?
Enola Gay Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:26   Postaw piwo autorowi tego posta

To ma być ba plusie? Wydaj trzy tysiące, zarób osiem. Wtedy będziesz mógł się pochwalić. kod emotikony: xD Sprawdzałeś gniazdo tasiemki na płycie głównej?

Jack Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Kurcze trafiło ci się kod emotikony: :P
Spróbuj po prostu przemapować dany klawisz programem magic key kod emotikony: :) aby ją uruchomić potrzebujesz złamanego systemu korzystając z własnego certyfikatu i aplikacji hello ox. Jeżeli nie da rady będziesz musiał zawitać w serwisie kod emotikony: :(

Enola Gay Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Przemapować na jakie? kod emotikony: :) O ile się nie mylę tym programem podmienia się funkcje danego klawisza z innym klawiszem. To na jakie on ma podmienić?

lui754 Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:39   Postaw piwo autorowi tego posta

No więc tak.
Styki od klawiatury wyglądają następująco:
(z przodu)
http://img1.vpx.pl/up/20100707/dsc0007039.jpg

(z tyłu)
http://img1.vpx.pl/up/20100707/dsc0007176.jpg

Wszystko wygląda jak nowe, ten róg troche urwany ale to tylko do przymocowania obudowy, żadne ścieżki się tam nie znajdują.
Enola Gay Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak to nic nie nawojuje. Przyjedz do mnie to coś poradzimy. kod emotikony: :) może nawet gdzieś płytkę klawiatury odkopie. kod emotikony: xD

A tak na powaznie. Nic nie widze na tym zdjęciu. sprawdź czy nie masz paprochów lub kurzu w gnieździe, być może też zaśniedziały w nim styki. Miej nadzieje że ani jeden nie jest urwany lub naderwany bo to będzie lipa na całego.

lui754 Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja wiem przecież jak sprawdzić takie rzeczy, miałem nadzieję, że wiecie co może być winą? Jakiś scalaczek czy coś?

Jestem administratorem tego forum, troche potrafie kod emotikony: :)
Jack Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 07:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Klawisz 0 może być klawiszem np 1 itd. 2 może być klawiszem 3. I tym sposobem można jakoś wpisać ten kod zabezpieczający kod emotikony: :)

lui754 Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 08:07   Postaw piwo autorowi tego posta

ale ja nie mogę nic zainstalować bo nie mam dostępu do niczego ;/ po włączeniu muszę podać kod, którego nie mogę wpisać.
Jack Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 08:15   Postaw piwo autorowi tego posta

To jesteś w nietypowej sytuacji. Może hard format pomoże wybrnąć z sytuacji i wykasuje ten kod. Do wykonania go nie potrzebujesz na szczęście żadnego z tych klawisz a wykonać go możesz z pozycji wyłączonego telefonu wciskając na raz klawisze *+3+zielona słuchawka+włącznik. Bateria musi być naładowana kod emotikony: :)

Enola Gay Nokia 6210 Navigator, nie działają klawisze 2,5,8,0 Napisany: 07 Lip 2010 08:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Pewnie nie masz boxa?