Temat Przesunięty przez: Jack
Autor Wiadomość
zone22 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 09:29 [Nokia 700] Pendrive do telefonu   Postaw piwo autorowi tego posta

Czy dzięki np takiemu adapterowi <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> będę mógł podłączyć pendrive do telefonu i normalnie odczytywać z niego dane ? Mój telefon to nokia 700.
Laki1231 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 09:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
zone22, a nie miałeś kabelka w zestawie, powinien być, i to nie jest takie przejście tamte wejście usb nie jest takie ścięte

Pobieranie / Download:

Na twojej z aukcji tez powinno działać ale nie jestem pewny

zone22 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 10:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Fragment aukcji którą podałeś:
Opis:
  • Podłącz ten adapter, aby przeglądać pliki przechowywane w pamięci USB, następnie przesyłaj zdjęcia, wideo, dokumenty i inne dane między kompatybilnym telefonem a pamięcią zewnętrzną. Kopiuj ważne pliki zapisane na telefonie.

Jak sprawdzić czy mój telefon jest kompatybilny ?
Laki1231 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 10:11   Postaw piwo autorowi tego posta

zone22, dowiedz się czy ma USB OTG

Autor postu otrzymał pochwałę.
pio075 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 10:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Przecież Nokia 700 nie ma USB OTG...
Możesz spróbować z podłączaniem ale jeśli fizycznie nie będzie hosta to można zapomnieć o odczycie jakichkolwiek danych.
Laki to nie ma znaczenia - to standardowe złącze micro USB - sprawdź kabel do transmisji też jest ścięty. Prostokątny wtyk na przejściówce ma zapewne uniemożliwić podłączanie jej do innych telefonów (czyt. nie Nokia).
zone22 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 10:21   Postaw piwo autorowi tego posta

@UP: właśnie wyczytałem, że ma taką funkcję
Pobieranie / Download:

Laki1231, dzięki za pomoc kod emotikony: ;)
Casaya [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 10:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
zone22, jeszcze tylko dodam ze ten kabel jest taki sam jak orginalnie jest w nokii n8 z zestawie i ja swojego 8gb pentdrive podlaczam i dziala

pio075 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 08 Sty 2012 10:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Hmmm... a w żadnej specyfikacji się nie chwalą;)
Dziwiło mnie to trochę ze względu na fakt że BCM wspiera USB OTG ale zablokować funkcję to dla nich żaden problem kod emotikony: :D
No ale skoro instrukcja obsługi tak mówi - to tak jest (a przynajmniej powinno kod emotikony: :D )
W takim razie kup kabel podany przez lakiego i działaj kod emotikony: ;)
Laki1231 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 09 Sty 2012 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Ten kabel w zestawie ma być odrazu a nie.

sadam81 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 09 Sty 2012 01:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Opis:
  • Connect a USB mass storage device

You can use a USB On-The-Go (OTG) adapter to connect your phone to a compatible USB memory stick or hard drive. For example, you can save your pictures on a USB memory stick without needing to connect to a PC.
    Connect a memory stick

1. Connect the micro-USB end of the USB OTG adapter (sold separately) to the micro-USB connector in your phone.
    2. Connect a memory stick to the USB OTG adapter.

Przejściówka sprzedawana jest oddzielnie, nie ma jej w pudełku, kupujesz na własną rękę.

Laki1231 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 09 Sty 2012 02:44   Postaw piwo autorowi tego posta

sadam81, nie wiem skąd to masz w N8 jak i E7 było w zestawie

sadam81 [Nokia 700] Pendrive do telefonu Napisany: 09 Sty 2012 04:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Laki1231, tutaj jest napisane w instrukcji:
Pobieranie / Download: