| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Laki1231 | |
|
| Nokia 800: Czy nie jest to najładniejszy Windows Phone? O najładniejszym moim zdaniem Windows Phone’ie, czyli Nokii 800 znanej również jako SeaRay, głośno jest od dawna. Jeszcze przed oficjalną premierą modelu możemy podziwiać ja w pełnej okazałości. Serwis PocketNow wpadł właśnie w posiadanie oficjalnego zdjęcia modelu w kolorze błękitnym. Nokia 800 to odpowiednik działającego na platformie MeeGo modelu N9. Smartfon zostanie zaprezentowany już za tydzień podczas tegorocznej konferencji Nokia World 2011, na której będziemy i zdamy Wam relację z pierwszej ręki. Będzie on jednym z trzech pierwszych Windows Phone’ów fińskiej firmy działających pod kontrolą najnowszej wersji mobilnych okienek – 7.5 Mango. Nokia 800 oparta jest na jednordzeniowym układzie Qualcomm Snapdragon QSD8255 o taktowaniu 1,4-1,5 GHz i oferuje 3,7-calowy ekran AMOLED ClearBlack o rozdzielczości WVGA, 16 GB wbudowanej pamięci flash, 512 MB pamięci RAM, aparat 8 Mpix z optyką Carl Zeiss oraz baterią o pojemności 1540 mAh. Mniejszy ekran w porównaniu do N9 jest konsekwencją zachowania tych samych rozmiarów obudowy, w której musiały zmieścić się również przyciski funkcyjny Windowsa. Inną drobną zmianą, które mnie cieszy jest dodanie fizycznego spustu migawki aparatu, który nie jest dostępny w smartfonie z MeeGo. Jest to o tyle ważne, że wcześniej sugerowano, że wbrew przykazaniom Microsoftu może go nie być. Byłoby to dziwne, skoro Nokia 800 dzięki optyce Carla Zeissa będzie oferować jeden z najlepszych aparatów wśród Windows Phone’ów (konkurencja dla HTC Titana z bardzo udaną kamerą). Zdjęcie, które pojawiło się w Sieci potwierdza również dwie inne, ważne kwestie dotyczące oprogramowania modelu. Po pierwsze, Nokia 800 (i pozostałe modele firmy z WP7) będzie w standardzie wyposażona w Nokia Maps z nawigacją krok-po-kroku, modelami 3D i wskazówkami głosowymi. Drugą nowością jest wspominany wiele razy przeze mnie dostęp do sklepu muzycznego Nokia Music Store. Jak wiecie Zune Marketplace nie jest dostępny w pełni na europejskim rynku, a brak ten nadrobi platforma przygotowana przez Finów. Osobiście niezmiernie mnie to cieszy, ponieważ ceny w sklepie Nokii są przystępne i nie brakuje w nim polskich wykonawców. Niestety, nie wiadomo jeszcze czy Nokia Music Store będzie zintegrowana z odtwarzaczem Zune (pewnie nie). Jak wspomniałem model zostanie zaprezentowany 26 października na Nokia World 2011 w Londynie, a do sprzedaży trafi w listopadzie. Sugerowana cena Nokia 800 to około 500 euro. Dodatkowo będzie ona dostępna w trzech kolorach – czarnym, niebieskim i różowym. Mają one przypaść do gustu różnym grupom odbiorców w różnym wieku – od osób poważnych po młodzież i kobiety. Tak szczerze, czy Nokia 800 nie jest także Waszym zdaniem najładniejszym Windows Phone’em jaki pokazany był do tej pory? Co ważniejsze jednak, poza świetnym wyglądem, model oferuje parę świetnych dodatków przygotowanych przez Finów, jak optyka Carla Zeissa, darmowa nawigacja czy sklep muzyczny, które mogą przesądzić o wyższości smartfona Nokii na naszym rynku nad produktami HTC, Samsung czy LG. Źródło: komorkomania.pl _________________ |
||
| sadam81 | |
|
Bardzo ładna maszynka _________________ |
||
| ziomek | |
|
| Kolejna maszynka która niby spełnia wszystkie wymagania ale i tak wole androida , po za tym nie wiem co piją "disajnerzy pfonow" ale nie znają się na tym denerwujące jest to że jest taka prostokątna rozumiem że chodziło o prosty wygląd ale w tym wypadku wygląda to paksudnie . _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Nokia Lumia 800 na Twoim smartfonie Nokia z systemem Symbian |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia Lumia 800 |
Recenzje telefonów | Laki1231 | |
Nokia Lumia 800 w stratosferze! |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia planuje zwolnić 800 pracowników |
Newsy | Jack | |
Nokia Lumia 800 będzie hitem sprzedażowym |
Newsy | Laki1231 | |