Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
Hipek;D [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 03:38 [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
Witam, mam mały problem, a więc:
Jak chcę zainstalować jakąś aplikację, no to wchodzę w menu, ustawienia, menedżer plików i pliki instalacyjne. Tylko tu jest problem...otóż jak wchodzę w pliki instalacyjne, to mi wyświetla: [BRAK APLIKACJI DO ZAINSTALOWANIA] Wył. i wł. tel nie pomaga, wyjmowanie karty pamięci też nie...co ciekawe, jak wejdę w men główne i menedżer aplikacji (Chodzi mi o ten co jest oryginalnie przez Nokię zainstalowany) to tam mam pliki instalacyjne...

Proszę o pomoc

EDIT: Teraz zauważyłem jeszcze,że znikł mi obrazek, który miałem ustawiony jako tapetę.

Casaya [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 04:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
jak chcesz zainstalować aplikacje to musisz znaleźć instalke gdziekolwiek ja zapisałes.ja zawsze zapisuje instalki na karcie pamięci.i potem instaluje.
A co do tapety to nic nie zmieniałes??
Jeśli nic to znaczy że soft ci coś fiksuje.przeinstaluj softa i będzie ok.tylko nigdy nie niższego niż masz.sprawdź kodem *#0000#

Laki1231 [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 04:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Aha ty wchodzi w pliki instalacyjne więc pliki instalacyjne wrzucaj do folderu OTHERS (Inne) na karcie pamięci. Następnie przez np. X-plore lub wbudowany menadżer plików instalujesz te aplikcje wchodząc w ten folder.

Co do tapety jeśłi podłączysz telefon do kompa w pamięc masową, ona znika. Bo telefon nie może wtedy korzystać z pamięci.

Hipek;D [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 04:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
Przepraszam za brak odp. ale chwilę mnie nie było kod emotikony: :)
radziubaker - Nie, z tapetą nic nie zmieniałem kod emotikony: ;D
Laki1231 - Zawsze wrzucałem do katalogu installs i było dobrze... A co do tapety, to może w s^3 znika, ale mi tak pierwszy raz zniknęła kod emotikony: :D

Laki1231 [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Hipek;D, jak masz na pamięci flash a wybierzesz pamięć masowa zawsze zniknie, pc suite ma inną zasadę działania.

Casaya [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Hipek;D, nie bedziesz miał pliku instalacyjnego dopóki nie zainstalujesz danej aplikacji.zrzucasz jakąs instalke na karte,i w menadzerze aplikacji nic nie bedzie dopóki nie zainstalujesz.wtedy masz plik instalacyjny z którym robisz co chcesz.ale dopoki nie zainstalujesz to wydaje mi sie ze nic tam nie bedzie.
Laki1231, co do tapety to mi sie nie zmienia gdy podłącze do kompa.Jakis problem z softem sugeruje

Laki1231 [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:42   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, ja w tym folderze instalek nigdy nie miałem. Tapeta rzecz normalna na każdym tel. tak mam.

Hipek;D [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
Czyli co, HR?

Laki1231 [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Hipek;D, czemu możesz tapete ustawić przecież.

Hipek;D [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
Tapeta to nie problem, już przestawiłem kod emotikony: :] Tylko chodzi mi o te pliki w menadrzeże, zawsze były, a teraz mi znikły. Jak dam tam instalkę czegoś innego to też jej nie ma kod emotikony: ;D

O i jakby chodziło o samą tapetę to bym nawet tematu nie zakładał kod emotikony: ;)

Casaya [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Hm...ja sugeruje softa nowego od razu.ale hard reset też może pomoc

Hipek;D [NOKIA C5-03] Brak plików instalacyjnych w menadrzeże app Napisany: 22 Cze 2011 05:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
No w każdym razie, trzeba spróbować, bo jak softa wgram to a i tak mi wszystko zniknie, więc nic do stracenia.

Jak HR pomoże to napiszę kod emotikony: :D