Autor Wiadomość
Taifun [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 12:32 [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada   Postaw piwo autorowi tego posta
Shackowałem system symbian rd3 programem phoenix (z wyciągniętą kartą SIM i kartą MICRO SD) ale po procedurze wyskoczył mi komunikat o haslo do karty pamieci MICRO SD. Wpisywałem różne typu 0000 1234 12345 qwerty nokia itp. ale nie wchodzi.
Nie przypominam żebym sobie zakładał hasło na kartę pamięci.
1) Dlaczego prosi mnie o hasło czy aby na pewno ja to zakładałem bo nie przypominam sobie?
2) Jak najprościej odblokować kartę pamięci (dodam, że nie mam tam nic ważnego)
Laki1231 [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 12:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Taifun, format karty pamięci;) po prostu zignorować hasło i w telefonie masz aplikacje PAMIEC i tam formatujesz hasło nie jest do tego potrzebne. Lub na innej nokii z symbianem.

Autor postu otrzymał pochwałę.
Taifun [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 01:20   Postaw piwo autorowi tego posta
nie mam takiej aplikacji PAMIĘĆ.
W menadżerze plików też nie można sformatować karty.

@edit
znalazła się ta opcja. Dziwne bo jej wcześniej nie było widocznie trzeba zresetować telefon i anulować kilka razy, przeczekać i dopiero się pojawi ...
Laki1231 [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 02:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Taifun, sformatowało Ci kartę? Powinno jeśli nie to będzie problem.

Taifun [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 02:48   Postaw piwo autorowi tego posta
sformatowało dzięki kod emotikony: ;)

Po shackowaniu mogę korzystać z ovi suite? bo po tym jak go zainstalowałem i podpiąłem do komputera następne uruchomienie telefonu to był biały ekran i chyba muszą sflashować jeszcze raz... kod emotikony: :/
Laki1231 [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 02:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Musisz jeszcze raz niestety. Można korzystać kod emotikony: ;P

Taifun [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 02:56   Postaw piwo autorowi tego posta
Co mogło być tego powodem?
Laki1231 [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 03:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Taifun, heh nie wiem, są to nie wyjaśnione zagadki.

Taifun [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 03:27   Postaw piwo autorowi tego posta
Jak zrobię hard format lub soft to nie usunie mi room patchera?
Meler [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 03:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Najprawdopodobniej zostanie on usunięty
Taifun [nokia C5] Kod do karty pamięci - blokada Napisany: 06 Mar 2011 03:50   Postaw piwo autorowi tego posta
Map teraz nie mogę doinstalować z ovi suite. Pisze, że są błędne żebym je skasował więc formatuje kartę pamięci a potem znowu to samo.
Nie mogę nawet ich pobrać tylko error wyskakuje.

nawet gdy zrobię tak jak we wskazówkach znowu się to pojawia kod emotikony: :/ ...

@edit:
Już sobie poradziłem. Te wszystkie aplikacje są bardzo zawodne i trzeba próbować kilka razy nawet...

Czerwony jest zarezerwowany dla administracji// stankovi23